U fokusu: PlayStation VR

(Last Updated On: October 17, 2016)

Nova poslastica ta gejmere stiže iz Sony-ja. Naočare PlayStation VR namenjene doživljaju virtuelne realnosti pojavile su se 13. oktobra u prodavnicama širom sveta.

Prve količine su, naravno, odmah “planule”, a imajući u vidu činjenicu da je do sada prodato preko 40 miliona PS4 konzola, uspeh je zagarantovan.

Tržište video igara u Srbiji je na sasvim solidnom nivou. Pored uobičajene aktuelne ponude, kao što su konzole u svim modelima, oprema, dodaci, hit igre, kodovi za PS4, kodovi za Xbox One… distributeri nude pretplate na najavljene igre nedeljama i mesecima pre zvaničnog puštanja u prodaju.

ps4-vr

Sledeće što se očekuje su, dakle, PlayStation VR naočare.

Iako je PlayStation VR jeftiniji od konkurencije – Oculus Rift i HTC Vive, on i dalje predstavlja, za naše uslove, ozbiljan izdatak.

Ukoliko imate konzolu PlayStation 4, proizvođač poziva da izdvojite još 399 dolara i uživate u neverovatnom iskustvu. Naočare se promovišu kao komforne, kompletno podesive i odlično dizajnirane. Rezolucija displeja je HD 1080p, polje pregleda 90 stepeni, a senzori ugrađeni u sam uređaj prate pomeranje glave. Osoba može da se okreće oko sebe svih 360 stepeni i uvek vidi ono što je prikazano u virtuelnom svetu. Ponuđen je i čitav niz dodataka za zajedničku kupovinu, sa kolekcijom najinteresantnijih igara, što košta i nekoliko stotina dolara više.

Kada su u ptanju igrice, do kraja godine ih je obećano ukupno pedeset. Navodimo najatraktivnije koje su već u prodaji:

Rez Infinite – nova, VR verzija igrice pruža igračima mogućnost da lete kroz svemir ili da idu po dnu okeana. Uzbuđenju doprinosi elektronska muzika sinhronizovana sa pokretima igrača i virtuelne eksplozije.

Tumble VR – VR verzija popularne društvene igre Jenga.

EVE Valkyrie – simulacija svemirskih borbi u VR okruženju.

Batman: Arkham VR – igrači mogu i bukvalno da vide kako izgleda biti u koži Betmena, sa maskom, podrazumeva se. Oni koji su bili u prilici da je testiraju tvrde da je ova igrica najmoćnija.

Super Hypercube – igrica koja je nešto između Tetrisa i Super Hexagona, dobija sa VR potpuno novu dimenziju.

Headmaster – simulator igranja fudbala u distopijskom trening kampu

PlayStation VR Worlds – više različitih igara, koje, za sada uključuju ronjenje i boravak u podvodnom svetu.

RIGS Mechanized Combat League – FPS multiplejer igra gde se timovi koji upravljaju robotima nadmeću u sportskim takmičenjima.