Tag uređaji od danas na šalterima pošta

(Last Updated On: )

Na štandu Ministarstva građevinarsta, saobraćaja i infrastrukture na 55. Međunarodnom Sajmu automobila, u prisustvu ministra Gorana Vesića, potpisali su Ugovor о poslovnoj saradnji Zoran Đorđević, v.d. direktora JP “Pošta Srbije” i Zoran Drobnjak, v.d. direktora JP “Putevi Srbije”.

TAG uređaj za elektronsko plaćanje putarine u Srbiji koji će se od 27. marta naći u prodaji na šalterima JP “Pošta Srbije” po ceni od 2.022,00 dinara, namenje je isključivo za putnička vozila fizičkih lica.

Nakon kupovine TAG uređaja u poslovnicama JP “Pošta Srbije” korisnici će na jednostavan način registrovati uređaj putem jedinstvene web platforme, što će im omogućiti da plaćanje putarine vrše on-line sa registrovane platne/debitne kartice.

U narednom periodu očekuje se potpisivanje sporazuma sa zemljama regiona, što će omogućiti ostvarivanje zajedničkog cilja da korisnik са истим TAG uređajем plaća putarinu u više različitih zemalja.

Sve detalje vezane za korišćenje uređaja, kao i prodajne lokacije pošta u kojima je uređaj dostupan, zainteresovani mogu preuzeti na zvaničnoj internet stranici JP “Putevi Srbije”.

Navedena informacija posebno je važna imajući u vidu činjenicu da je Vlada Srbije odobrila poskupljenje putarina za 14 odsto, dok će vozači koji koriste uređaj za elektronsku naplatu putarine (ENP) “imati popust od šest odsto, pa će za njih povećanje putarine iznositi osam odsto”.