Svi će imati smartphone

(Last Updated On: )

Korišćenje pametnih telefona nastavlja da raste, a do kraja 2023. godine očekuje se da će više od 90 odsto odraslih u razvijenim zemljama imati pametni telefon, navodi Dilojt (Deloitte) u istraživanju “Trendovi u oblasti tehnologija, medija i telekomunikacija”.

Kako se ističe u istraživanju, 85 odsto ljudi izmedju 55 i 75 godina takodje će biti vlasnici pametnog telefona.

Dilojt predvidja i da će korisnici za pet godina, odnosno u 2023, u proseku upotrebljavati telefon 65 puta dnevno.

U isto vreme, dodaje se da će 45 odsto odraslih korisnika pametnih telefona i 65 odsto onih od 18 do 24 godine, biti zabrinuti da previše koriste telefone za odredjene aktivnosti i pokušavaće da ograniče njihovu upotrebu u 2018. godini.

Očekuje se i da će više od milijardu korisnika pametnih telefona verovatno kreirati sadržaj sa “proširenom stvarnošću” (Augmented Reality) bar jednom u 2018. godini, a najmanje 300 miliona korisnika već to radi mesečno, a desetine miliona nedeljno.

Dilojt predvidja da će tradicionalno gledanje televizije opadati za oko pet do 15 procenata godišnje medju populacijom uzrasta od 18 do 24 godine u SAD, Kanadi i Velikoj Britaniji u 2018. i 2019. godini.

Ta stopa pada je slična stopi u prethodnih sedam godina i ne pogoršava se, a faktori koji odvraćaju mlade ljude od tradicionalne televizije, kao što su pametni telefoni, društveni mediji i video piraterija, polako dostižu tačku zasićenja.

Izvor: Beta