Stižu rešenja frilenserima za porez iz 2017. godine

(Last Updated On: )

Poreski obveznici za koje Poreska uprava donosi rešenje po osnovu prihoda ostvarenog u 2017. godini dobiće ovih dana rešenje o utvrđenim obavezama, saopštavaju iz Poreske uprave.

Reč je o obveznicima koji su u 2017. godini ostvarili prihode po osnovu ugovorene naknade od autorskih i srodnih prava i ugovorene naknade za izvršeni rad, na koje se porez plaća samooporezivanjem.

Prvi iznos utvrđene obaveze dospeva na naplatu 17. februara 2023. godine. Obaveze su utvrđene na osnovu podataka poslovnih banaka o ostvarenim prihodima fizičkih lica.

Rešenja će, ove nedelje, poštom biti dostavljena poreskim obveznicima. Obaveze utvrđene rešenjem Poreske uprave plaćaju se u 120 jednakih mesečnih iznosa, s tim da prvi iznos dospeva za plaćanje 15. u mesecu koji sledi mesecu koji je naredni u odnosu na mesec u kome je doneto rešenje poreskog organa.

Za sve dodatne informacije, poreski obveznici mogu se obratiti telefonom Kontakt centru Poreske uprave, na brojeve telefona: 0700 700 007 ili 011 331 01 11. Takođe, informaciju mogu dobiti i neposrednim putem na šalterima „Vaš poreznik“ u 37 organizacionih jedinica u Srbiji.