Stiv Bačić (Steve Bacic) biografija

Steve Bacic
(Last Updated On: )

Stiv Bačić je kanadski glumac, hrvatskog porekla. Poznat je po ulozi likova Gaherisa i Telemakusa Rada u naučno-fantastičnoj seriji Andromeda Džina Rodenberija. Nakon što je gostovao u sezonama 1-3 kao oba lika, pridružio se glumačkoj ekipi početkom 4. sezone kao Telemah. Ukupno je igrao u 44 od 110 epizoda Andromede. Počevši od 2013. godine, igrao je kao “Džejson” u seriji TV filmova Hallmark Movies & Misteries kanala Garage Sale Misteries.

Bačić je rođen u Lisičiću, selu u Hrvatskoj, a odrastao u Vindzoru, Ontario, Kanada.

U svojim srednjim dvadesetim, putovanje sa prijateljima dovelo je do naseljavanja u Vankuveru, Britanska Kolumbija, gde je, zaintrigiran svom televizijskom i filmskom produkcijom koja se tamo dešava, odlučio da ostane i pohađa časove glume. Čitao je malu ulogu u 5. sezoni serije 21 Jump Street, ali je umesto toga dobio glavnu gostujuću ulogu.

Njegove televizijske uloge uključivale su pojavljivanja u serijama Street Justice, The Outer Limits, Highlander, Stargate SG-1, Smallville, ER, Republic of Doile i The Ks-Files, gde je igrao SVAT oficira koji se poliva benzinom u nezaboravnom epizoda. Njegove filmske uloge uključuju The 6th Dai, Threshold, Ks2 i Hallmark Channel film The Colt, i Deck the Halls, Safe Harbor i Ona ih je naterala da to urade za život.

Bačić je takođe igrao princa Barina u TV seriji Fleš Gordon iz 2007. Njegova TV serija The Guard premijerno je prikazana 22. januara 2008. na Global Television Netvork u Kanadi. On igra Mira Da Silvu, jednog od četiri glavne uloge. Serija je dramska serija o kanadskoj obalskoj straži. Dobio je ulogu “Dark Archer” u devetoj sezoni Smallvillea u epizodi 10 pod nazivom “Disciple”. Igrao je Gorana u HBO seriji Velika ljubav, sezona 4. Takođe igra lik Trevora Vilsona (bivši Bobi) u prvoj sezoni „Julie and the Phantoms“.

Oženjen je sa Carolin Bačić, i imaju tri deteta: Emma, Lily, i Steven.