Stigao je Drivey

(Last Updated On: June 2, 2020)

Telenor, prepoznavši značaj IoT tehnologije (internet stvari), prvi je operator na tržištu Srbije koji korisnicima donosi inovativnu uslugu Drivey za povezivanje, analizu i praćenje najvažnijih informacija o ispravnosti i kretanju vozila, kao i ponašanju vozača tokom vožnje.

Usluga se sastoji od 4G uređaja malih dimenzija u koji se insertuje SIM kartica i koji se na jednostavan način priključuje u automobile i zatim uparuje sa aplikacijom na mobilnom telefonu. Putem aplikacije analizira se vožnja, prati naglo ubrzavanje ili usporavanje, kočenje i oštro skretanje, prekoračenje brzine, temperatura motora, potrošnja goriva i ulja, što korisniku pruža dodatnu sigurnost. Drivey šalje informaciju svaki put kada se vozilo pokrene, a može dati podatke i o trajanju svake vožnje, GPS informacije o kretanju vozila i mnoge druge. 

Drivey 4G uređaj emituje i WiFi internet signal u vozilu na koji može da se istovremeno poveže do deset uređaja.

„Usluga je namenjena vozačima, ali i svima onima koji žele da znaju kako se tokom vožnje ponaša vozač koji upravlja njihovim automobilom, pogotovo onima koji u porodici imaju mlade vozače. Zahvaljujući Drivey-u, i ostali putnici u vozilu mogu da uživaju u brzom mobilnom internetu, da slušaju muziku, čitaju knjige, gledaju filmove onlajn i rade sve ono što im putovanje čini zabavnijim“, kaže Aleksandra Mišić Dodić, marketing menadžerka Telenora.

Praktičnost Drivey usluge ogleda se u jednostavnom korišćenju i modernom dizajnu aplikacije. U Telenoru dostupna je u okviru Drivey (10GB) i Drivey plus (50GB) paketa. Za više interneta, tu su i Drivey dodaci, koji nude i deljenje interneta u romingu koji se lako aktiviraju putem aplikacije Moj Telenor.

Drivey usluga je dostupna svima koji se za nju odluče, bez obzira kod kog operatora koriste osnovne telekomunikacione usluge.

Izvor: Beta