Srećna vam Nova 2022. godina

(Last Updated On: )

Nova 2022. godina biće dočekana širom sveta, u 38 različitih trenutaka. Tačno toliko, naime, ima vremenskih zona, pa novu godinu, zabave radi, možete pozdraviti u isto vreme kad i stanovnici na nekim drugim meridijanima.

Ona će najpre doći na koralno ostrvo Kiritimati u državi Kiribati u Tihom okeanu, poznatoj prevashodno po izvozu jezgra kokosovih oraha, iz kojih se dobija kokosovo ulje.

Zanimljivo je znati da su Ujedinjene nacije proglasile 2022. godinom u kojoj treba obeležiti nekoliko čovekovih dostignuća i drugih stvari važnih za ljude.

Naredna godina je godina malih ribara, onih koji izlovljavaju ribu na tradicionalne načine i godina akvafarminga – kontrolisanog uzgajanja vodenih organizama u svim vrstama voda.

U 2022. godini imaćemo priliku da govorimo više i o bazičnim naukama i održivom razvoju, pošto je godina posvećena i ovoj oblasti.

Veoma interesantna i za naše podneblje je činjenica da su Ujedinjene nacije proglasile 2022. Međunarodnom godinom održivog razvoja planina.

Prema odluci iste organizacije, 2022. je i Međunarodna godina stakla.

Za neke događaje u godini koja je pred nama se zna da će biti održani, a druge može da otkaže ili odloži novi nalet sojeva virusa korona.

Prva će na predsedničke izbore Italija, već 4. januara. Portugalci će birati novi parlament krajem januara, Južna Koreja predsednika u martu. Samo sedam dana posle opštih izbora u Srbiji, zakazanih za 3. april, Francuska izlazi na predsedničke izbore. U godini pred nama svoje prestavnike će, na različitim nivoima, birati i građani Hong Konga, Filipina, Kolumbije, Švedske, Brazila, Australije, Mađarske… U Sjedinjenim Američkim Državama će se održati izbori za Kongres.

U februaru ćemo pratiti Olimpijske igre u Pekingu, u maju takmičenje za Pesmu Evrovizije u Torinu…

Egipat će obeležiti 100 godina nezavisnosti, a Pakistan i Indija 75. Dan nezavisnosti…

Indija najavljuje prvi svemirski let sa ljudskom posadom, zatim svoju misiju istraživanja Meseca, a očekuje se i da ova zemlja po broju stanovnika, baš u 2022. godini, nadmaši Kinu i postane najmnogoljudnija na svetu.

Treće nedelje novembra počinje Svetsko fudbalsko prvenstvo u Kataru…

Bio je ovo samo mali uvod u globalne događaje, ambiciozno najavljene za godinu pred nama.

Vi spisku dodajte ono što je vama bitno…

Želimo vam dobro zdravlje, lični i profesionalni uspeh, ispunjenje želja!

Srećna Nova 2022. godina!