Registracija još dve godine po starom

(Last Updated On: )

Vozači će i posle 5. jula moći da pod nepromenjenim uslovima registruju vozila, s obzriom na to da će najavljena primena novih odredbi biti odložena.

Primena odredbi iz Pravilnika koje se odnose na kočnice, na uređaje za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova (merenje izduvne emisije, obaveznost posedovanja katalizatora) i druge biće odložene na period od najmanje dve godine, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

Kako navode, izmene i dopune Pravilnika o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, omogućiće građanima da i dalje registruju vozila pod nepromenjenim uslovima, prenosi Tanjug.

Uočeni problemi u primeni pojedinih odredbi Pravilnika uticali bi da veliki broj vozila ne ispuni uslove koji se zahtevaju na tehničkom pregledu, a čija bi primena počela 5. jula 2021. godine, saopštila je Agencija.

Podsećanja radi, pravilnik je donet 2012. godine, a u toku 2021. Formirana je radna grupa koja je trebalo da unese izmene i dopune u Pravilnik.

Izvor: Glas Šumadije / Tanjug