Povlače se gume

(Last Updated On: )

Na pneumaticima može doći do ispupčenja ili razdvajanja na bočnom zidu gume kao posledica varijacija u proizvodnji, saopštilo je Ministarstvo trgovine na svom sajtu.

Reč je o, kako se navodi, zamenskim (generičnim) automobilskim gumama marke Cooper, tip AT3 4S, dimenzija 275/65 R18 koje su proizvedene u periodu od 01.02.2018. do 01.12.2019. godine.

Ministarstvo je saopštilo da se ovi pneumatici povlače sa tržišta Srbije zato što može doći do ispupčenja ili razdvajanja na bočnom zidu gume.

Kako se navodi, izbočine na bočnim zidovima nastaju bilo zbog varijacija u proizvodnji, što može dovesti do stvaranja vazdušnih džepova na bočnom zidu gume tokom proizvodnje i izazvati ispupčenja na bočnom zidovima u određenim uslovima upotrebe.

Ako se nedostatak ne otkrije, može doći do gubitka pritiska, pa čak i potencijanog defekta gume, odnosno do povreda učesnika u saobraćaju.

Na ove pneumatike upozorio je NEPRO sistem za hitno uzbunjivanje, putem kojeg Ministarstvo obaveštava potrošače u Srbiji o potencijalno opasnim proizvodima na tržištu.

Izvor: B92