Pripreme za promene u fiskalizaciji

(Last Updated On: )

Ministar finansija Siniša Mali i direktorka Poreske uprave Dragana Marković izdali su prvi fiskalni račun u testnom okruženju novog modela fiskalizacije, prilikom predstavljanja tehničkog vodiča za proizvođače elektronskih fiskalnih uređaja!

U Palati federacije održan je sastanak sa proizvođačima elektronskih fiskalnih uređaja, kome su prisustvovali ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali, direktorka Poreske uprave Dragana Marković, predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež sa saradnicima kao i predstavnici izvođača na projektu uvođenja novog modela e-fiskalizacije u Srbiji direktor Telekoma Vladan Lučić. Tema sastanka je predstavljanje tehničkog vodiča.

Prilikom predstavljanja tehničkog vodiča, direktorka Poreske uprave Republike Srbije Dragana Marković uputila je poziv svim proizvođačima elektronskih fiskalnih uređaja, kako postojećim tako i proizvođačima inovatorima – da se prijave za odobrenje za upotrebu elektronskih fiskalnih uređaja na tržištu Srbije.

Proces prijave za dobijanje odobrenja za upotrebu elektronskog fiskalnog uređaja je otvoren i besplatan za sve dobavljače odnosno njihove proizvode.

Detaljnije informacije nalaze se na sajtu Poreske uprave Republike Srbije www.purs.gov.rs

Novi sistem, onlajn fiskalizacija, inače, trebalo bi da zaživi od 1. januara sledeće godine. Od tada će svaki izdati račun biti odmah dostupan poreskoj upravi.