Preliminarni rezultati republičkih izbora

(Last Updated On: )

Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević saopštio je sinoć da je prema preliminarnim rezulatima izbora za narodne poslanike, za listu “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” glasao 1.749.061 birač, odnosno 46,65 odsto.

Dimitrijević je rekao da je do 20 časova juče obrađeno 96,68 odsto  biračkih mesta, i na osnovu tih podataka izborna lista “Srbija protiv nasilja” osvojila je 23,63 odsto glasova.

Prema njegovim rečima, za izbornu listu “Ivica Dačić – premijer Srbije” glasalo je 6,56 odsto birača, dok je koalicija NADA osvojila 5,04 odsto glasova.

On je naveo da je lista Branimira Nestorovića “Mi – glas iz naroda” osvojila 4,7 odsto glasova.

Predsednik RIK-a je dodao da je za koaliciju Zavetnici-Dveri glasalo 2,77 odsto birača, Savez vojvođanskih Mađara osvojio je 1,71 odsto glasova,  dok je za Srpsku radikalnu stranku glasalo 1,47 odsto birača.

Dimitrijević je rekao da je izborna lista “Usame Zukorlić – Ujedinjeni za pravdu – Stranka pravde i pomirenja – Bošnjaci Sandžaka, Tomislav Žigmanov – Demokratski savez Hrvata u Vojvodini” osvojila 0,76 odsto glasova, a za izbornu listu “SDA Sandžaka – Sulejman Ugljanin” glasalo je 0,58 odsto birača.

On je dodao da je “Politička borba Albanaca se nastavlja – Šaip Kamberi” osvojila 0,36 odsto glasova dok je Ruska stranka osvojila 0,3 odsto glasova.