Potrebni popisivači za popis poljoprivrede

(Last Updated On: )

Republički zavod za statistiku uputio je javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa poljoprivrede 2023. koji se sprovodi u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka. Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sve jedinice popisa (poljoprivredna gazdinstva), prema dodeljenom Adresaru poljoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Prednost će imati kandidati koji poseduju diplomu o stečenom obrazovanju iz oblasti poljoprivrede, kandidati koji su učestvovali u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. godine ili u statističkim akcijama Zavoda iz oblasti poljoprivrede (Popis poljoprivrede 2012, Istraživanje o strukturi poljoprivrednih gazdinstava 2018. ili redovna statistička istraživanja u oblasti poljoprivrede u poslednjih 5 godina) i oni koji imaju mogućnost korišćenja sopstvenog vozila za rad u Popisu.

Kandidati se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, koja će biti aktivna od utorka 15. avgusta do ponedeljka 21. avgusta 2023. godine (do 20.00 časova).

Ostali uslovi konkursa, potreban broj kandidata, lokacije angažovanja, kao i elektronska prijava mogu se pronaći na sajtu Republičkog zavoda za statistiku, na veb adresi stat.gov.rs