Poreski podsetnik

(Last Updated On: )

Peti novembar (5. XI) je rok za dostavljanje obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u prošlom mesecu i izveštaja o izvršenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za prethodni mesec.

Desetog novembra (10. XI) ističe rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje poreza na premije neživotnih osiguranja za prethodni mesec kao i poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec od strane poreskog dužnika iz člana 10. Zakona o PDV-u.

Šesnaestog novembra (16. XI) je rok za plaćanje više obaveza i podnošenje prijava, kao što je plaćanje mesečnih akontacija poreza i doprinosa na prihode od samostalnih delatnosti za prethodni mesec.

Takođe i za plaćanje doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec.

Istog datuma ističe i rok za podnošenje poreske prijave o obračunatim doprinosima za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva, plaćanje doprinosa za samostalne umetnike i poljoprivrednike za četvrti kvartal ove godine.

Šesnaesti novembar (16. XI) je i rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV-a za prethodni mesec, za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec i plaćanje obračunate akcize za period od 16. do kraja prethodnog meseca.

Takođe i za podnošenje poreske prijave o obračunu akcize za prethodni mesec, te podnošenje poreske prijave i plaćanje akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju za prethodni mesec.

Trideseti novembar (30. XI) je rok za plaćanje doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za neisplaćene zarade za oktobar kao i plaćanje obračunate akcize za period od 1. do 15. dana u mesecu, navodi se u saopštenju Biroa za informisanje Poreske uprave.