Poreska uprava zapošljava

(Last Updated On: September 28, 2016)

Poreska uprava Srbije danas je, u skladu sa postojećom zakonskom regulativom, raspisala javni konkurs za prijem 100 poreskih inspektora.

U okviru sveobuhvatne transformacije rada Poreske uprave, a u cilju poboljšanja uslova za poslovanje, posao za 100 novih visokoobrazovanih kadrova doprineće boljim rezultatima rada Poreske uprave, pre svega kroz bolje funkcije kontrole i naplate javnih prihoda, stabilnosti budžetskih prihoda i kreiranju što boljeg ambijenta za dalji privredni rast Srbije, kaže se u saopštenju.

prodavnica

Obim i nivo složenosti poslova poreskih inspektora podrazumeva angažovanje visoko obrazovanog i obučenog kadra te se na Javni konkurs mogu prijaviti kandidati sa stečenim visokim obrazovanjem i odgovarajućim radnim iskustvom.

Svi kandidati podležu proverama znanja, shodno uslovima konkursa.

Svim poreskim inspektorima biće omogućeno strukovno usavršavanje kroz razne vidove obuka.

Oglas je objavljen u “Službenom glasniku RS”, oglasima Nacionalne službe za zapošljavanje i dnevnom listu “Danas”, navedeno je u saopštenju.

Sve potrebne informacije zainteresovani mogu pronaći na zvaničnom sajtu Poreske uprave.

Najveći broj inspektora biće zaposlen u Beogradu i Novom Sadu, uglavnom u službi kontrole. Rok za podnošenje prijava je osam dana.

Direktorka Poreske uprave Dragana Marković nedavno je izjavila da će prijem novih inspektora doprineti smanjenju prosečne starosti zaposlenih u toj službi, koja iznosi oko 56 godina.

Ona očekuje da bolji rad inspekcije omogući bolju naplatu poreskih prihoda i efikasniju borbu protiv sive ekonomije.

U Poreskoj upravi Srbije trenutno ima oko 5.200 zaposlenih.

Izvor: Tanjug