Popusti za Fiat do 2500 evra

(Last Updated On: )

Od ponedeljka 4. maja svi koji žele da kupe vozilo iz proizvodnog programa “Fiat” ili “Crysler” mogu da računaju na popust do 2500 evra ukoliko predaju svoj stari automobil na reciklažu.

Popust za kupovinu vozila obezbedila je fabrika “Fiat” iz Kragujevca, koja je za kupce pripremila i beskamatno finansiranje do 9.000 evra, koje daje kao proizvođač i ne ide preko komercijalnih banaka, prenela je Radio Televizija Srbije.

Loša situacija na tržitu Srbije i čitave Evrope naterala je “Fiat” da po ugledu na Italiju primeni model prodaje i kod nas, a preslikaće se i na ostala tržišta jugoistočne Evrope.

Glavna ponuda u okviru akcije je reciklaža, potom prodaja staro za novo i na kraju prodaja za keš sa popustom.

fiat“Veoma je jednostavna računica, ako uzmemo ‘fiat 500l pop’, koji košta 12.900 evra, i ako date automobil star 20 godina u reciklažu, dobijate popust od 2.500 evra – što znači da vas automobil košta samo 10.400 evra. Ako je auto star od 15 do 20 godina, taj popust je 2.000 evra, za keš je popust 1.000 evra i ako imate automobil polovan, a nije za uništavanje, ako ga dajete ‘Fiatu’ ili njegovom dileru – dobijate još 1.500 evra podsticaja na njegovu tržišnu cenu”, rekao je Umberto Janučeli, komercijalni direktor “Fiat automobila Srbije”.

Sve subvencije daje “Fiat” bez državnih podsticaja, a za sve vrste automobila od najskupljih džipova do najjeftinijih modela postoje tabele u kojima su tačno izračunate subvencije kupcima.

“Želimo da rasprodamo zalihe naših automobila i da se učvrstimo kao prodavci. Ima popusta koji se kreću i do 7.000 evra kod kupovine najskupljih modela džipova. Jednostavno, za sve kupce imamo ponude”, kaže Janučeli.

Pre kupovine treba pronaći reciklažni centar gde se automobili mogu uništiti na ekološki način. Za skuplje modele moguće je pokrenuti i kreditnu liniju u dogovoru sa “Fiatom” ili bankom, prenosi RTS.

Foto: Flikcr by Design.Rm