Počinje novosadski Baby Exit

(Last Updated On: May 30, 2015)

Festival optimizma “Baby Exit“ održava se 30. i 31. maja u Novom Sadu, na Petrovaradinskoj tvrđavi, baš kao i popularni Exit. Manifestacija posvećena brizi o zdravom, radosnom i kreativnom odrastanju, na koju su pozvani svi zainteresovani mališani i njihovi roditelji, održava se četrnaesti put.

Sadržaj festivala najbolje govori o čemu je reč i šta su sve organizatori uključili u moto „Pametno odrastanje“, koji manifestaciju prati od početka.

U Aveniji zdravlja udahnite čist optimizam! poruka je najvažnijih zdravstvenih institucija koje će se okupiti na važnoj misiji održanja zdravlja, među kojima su i Zavod za transfuziju krvi, Crveni krst, Hitna pomoć, porodilište Betanija, Zavod za javno zdravlje.

Bambino kutak je mesto na kojem se predškolci takmiče u pevanju i crtanju, a bebe u puzanju.

Baby Exit

Kao na „pravom“ Exit-u, mališani će na svom festivalu imati bine, kojih je čak četiri – Bina talenata, Bina đački oskar, Bina šampiona i Šarena bina Dunava. Tu su, zatim Eko kutak, Kosmopolitski trg, Ruralno dvorište, Sportski poligon, ali i Ulica odgovornosti, Ulica profesija, Zabavni parkić…

Veseli bazar ponudiće deci rukotvorine starih zanata, poslastice, igračke, suvenire, poklončiće, a roditeljima korisne sitnice za domaćinstvo.

U programu „Volim školu, volim znanje“ mališani novosadskih osnovnih škola predstaviće se  posetiocima i pokazati im kako učenje može da postane izvor zadovoljstva.

Učešće i bezbednost dece u saobraćaju, buđenje svesti o očuvanju planete Zemlje, druženje sa mladim novinarima, radionice ekološke odgovornosti… samo su neki od programa koji su osmišljeni da “Baby Exit” sa pravom ponese naziv – Festival optimizma.

Procena je da će se na manifestaciji “Baby Exit”, kao i svake godine, okupiti oko tri hiljade učesnika i više od trideset hiljada posetilaca. Programi se odvijaju u subotu i nedelju u popodnevnim satima, od 16 do 19 časova.