Počeo sa radom web servis za naplatu putarine

(Last Updated On: )

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ obavestilo je javnost da je u petak, 30. decembra, pušten u rad web servis za elektronsku naplatu putarine.

Servis će u početnoj fazi funkcionisati na teritoriji Republike Srbije i isti će biti dostupan isključivo fizičkim licima.

U narednoj fazi, na osnovu do sada ostvarenih pregovora, očekuje se pristupanje zemalja regiona, tako da će elektronska naplata putarine uskoro funkcionisati kroz istu platformu u više zainteresovanih zemalja. To će omogućiti svim korisnicima da sa istim TAG uređajem prolaze kroz više zemalja učesnica zajedničkog projekta povezivanja elektronske naplate putarine u regionu.

Da biste postali korisnik elektronske naplate putarine kroz jedinstvenu plaftormu za elektronsku naplatu putarine, potrebno je da posedujete TAG uređaj (postojeći ili novokupljeni) kao i platnu karticu (debitna/kreditna, mastercard, visa, maestro). Korisnicima će se, nakon korišćenja određene deonice autoputa, izvršiti automatska naplata putarine sa registrovane platne debitne/kreditne kartice.

Detaljno uputstvo kako postati korisnik web platforme za jedinstvenu elektronsku naplatu putarine, možete preuzeti sa internet prezentacije JP „Putevi Srbije“, www.putevi-srbije.rs

Navedena usluga će u početnoj fazi biti dostupna na prodajnom mestu JP „Putevi Srbije“ u Ustaničkoj ulici 64/5 svakog radnog dana u vremenskom periodu 07-22 časa. U narednim fazama usluga će biti proširena kroz postojeću distributivnu prodajnu mrežu za elektronsku naplatu putarine.