Planirajte kupovinu bazena

(Last Updated On: )

Bazeni za dvorište su sve pristupačniji, pa zašto ne priuštiti sebi ovu vrstu relaksacije? Ako na vreme započnete sa planiranjem kupovine, tokom čitavog leta, do koga je ostalo samo nekoliko meseci, moći ćete da uživate.

Nadzemni bazeni, kao ovaj na fotografiji, na primer, ne zahtevaju kopanje, veliki prostor, komplikovano održavanje – oni su značajno jeftiniji i montažu ćete moći da obavite sami, čak i u nekom uglu manjeg dvorišta. Dostupni su u različitim oblicima – ovalni, okrugli, pravougaoni, pa je lako pronaći odgovarajući. Važno je napomenuti da dužina može da bude veća od pet metara, a dubina od 120 centrimetara – bazeni za dvorište, dakle, nisu namenjeni samo deci i, ukoliko imate dovoljno prostora i novca da kupite neki od većih modela, cela porodica može da uživa tokom toplih letnjih meseci.

bazenKada odlučite da kupite bazen, on stiže zapakovan, sa svim potrebnim delovima koje je potrebno sklopiti. Instrukcije se obično nalaze na DVD-ju. Tu su, ako je bazen veći, i merdevine, zatim pumpa, pokrivač koji će zaštititi bazen od prljavštine i lišća kada se ne koristi, set za održavanje… Dodatni troškovi zavise od zemljišta na koje planirate da ga postavite – ukoliko je kamenito i neravno, svakako će biti potrebno nanošenje sloja peska i izravnavanje.

Na vama je da odlučite o kvalitetu samog bazena, na osnovu novca koji ste u mogućnosti da izdvojite – najbolje je da bazen ima sve potrebne sertifikate, između ostalih i o neškodljivosti materijala, da bude od otpornog PVC-a, da metalni delovi budu zaštićeni od korozije… Kvalitetni manji modeli dubine 122 cm, na primer, mogu se nabaviti i za dve stotine evra, a cena dalje raste sa dimenzijama.

Možda ćete, kada jednom montirate bazen, poželeti da imate i nešto od dodatne opreme, obično je to termometar za merenje temperature, specijalni grejači, mreža za odbojku…

U svakom slučaju, investicija u bazen kao rekvizit nije velika – kada se meri u odnosu na zadovoljstvo koje svim članovima porodice pruža iz sezone u sezonu, jednostavnost nabavke, montiranja i održavanja…