Pijaca na internetu

(Last Updated On: )

“Agro IT Klaster”, udruženje osnovano u Zrenjaninu, zvanično je pustilo  rad 1. avgusta, posle skoro  godinu dana razvoja i testiranja, portal pijace.com.

„Agro IT Klaster” je osnovan radi ostvarivanja ciljeva u oblasti unapređenja, razvoja i primene informacionih tehnologija u poljoprivredi.

Koncept zelene i stočne pijace na internetu, onlajn prodaja i kupovina i praćenje novih trendova, korak je napred u poslovanju poljoprivrednika, poljoprivrednih proizvođača, poljoprivrednih preduzeća, kao i sela uopšte, ističu u „Agro IT Klasteru”.

„Agro IT Klaster” je svoj projekat osmislio i realizovao kako bi promovisao upotrebu interneta među poljoprivrednicima, kao i da bi im pružio koristan alat pomoću kojeg mogu besplatno da promovišu svoje proizvode.

Pored osnovne funkcije oglašavanja, na portalu se može pronaći pregršt korisnih saveta, novosti, kalkulatori za računanje raznih stvari, kalendari i slično.

pijace

Svi sadržaji i servisi koje pijace.com pružaju posetiocima u potpunosti su besplatni, a računa se da sa opcijama koje se pripremaju, u narednom periodu taj portal preraste u socijalnu mrežu posvećenu svima koji imaju dodirnih tačaka sa agro sektorom, odnosno poljoprivredom.

Vizija je da pijace.com postane mesto gde se promoviše poljoprivreda i selo uopšte, gde poljoprivrednici mogu da se informišu o novih tehnologijama, da razmenjuju međusobno iskustva, da se posavetuju sa stručnjacima iz raznih oblasti, da se mladi poljoprivrednici informišu o tradicionalnim načinima proizvodnje…

Izvor: Tanjug