PayPal dostupan u potpunosti

Paypal
(Last Updated On: )

Kako sada stvari stoje PayPal, najveći onlajn servis za novčane transakcije, konačno je omogućio građanima Srbije kompletnu uslugu i prijem novca na otvoreni PayPal nalog.

Ovim je pravnim i fizičkim licima omogućeno da putem PayPal-a naplate prodaju svojih roba i usluga u inostranstvu, kao i da bezbedno i jednostavno prime novac od pravnih lica.

Podsetimo, u septembru 2014. godine PayPal je na svom zvaničnom sajtu uvrstio Srbiju među zemlje u kojima će ovaj servis biti u potpunosti omogućen od 8. oktobra. U navedenom terminu usluga je zaista bila dostupna, ali samo na nekoliko dana, posele čega je ustanovljeno da je u pitanju greška, da ne postoje svi uslovi i da će građani Srbije ipak morati još izvesno vreme da sačekaju.

Potrebno i lakše slanje i primanje robe

U  ponedeljak 13. aprila PayPal je ponovo omogućio naplatu. “Testirali smo i uverili se da funkcioniše sve za fizička lica, za pravna još nismo sigurni” – kaže za medije Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta.

“Ovo je fenomenalna stvar i novi zamah za fizička lica, mikro i srednja preduzeća, jer sada mogu da primaju i šalju novac bez problema. Zakon i podzakonska akta sada moraju da se promene kako bi se pojednostavila procedura slanja i primanja robe preko interneta, jer nema poente ako smo skuplji u odnosu na druge zemlje. Upravo ćemo o tom problemu uskoro pričati na konferenciji “Nova energija” koja se održava na Kopaoniku – rekao je Torbica.

Za otvaranje PayPal naloga dovoljno je imati e-mail adresu i platnu karticu banke kojom se može plaćati putem interneta.