Ove nedelje pet velikih sajmova u Beogradu

(Last Updated On: )

Poslednju nedelju novembra i početak decembra na Beogradskom sajmu obeležiće čak pet izuzetno raznovrsnih sajamskih manifestacija visokog međunarodnog ugleda i značaja. Tokom samo šest sajamskih dana posetioci će moći da se obaveste o najnovijim dostignućima i trendovima u energetici, ekologiji, medicini i stomatologiji, etno hrani i piću i zimskoj sportskoj opremi.

18. Međunarodni sajam energetike i 19. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa EcoFair predstaviće se posetiocima od utorka do četvrtka, 28. do 30. novembra 2023. godine, u Hali 1 Beogradskog sajma.

Na ovim dvema komplementarnim i organski povezanim manifestacijama učestvuje više od 80 izlagača, među kojima su dominantniji oni inostrani, koji dolaze iz Nemačke, Mađarske, Rumunije, Češke, Poljske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, pa čak i Kine, Izraela, DR Konga, Gane… Najvažniji energetski faktori iz Srbije se, naravno, podrazumevaju.

46. Međunarodni sajam medicine i stomatologije „Medident“ dočekaće posetioce od četvrtka 30. novembra do subote 2. decembra 2023. u Hali 3 Beogradskog sajma.

Ova višedecenijska, najrespektabilnija regionalna medicinska poslovno-komercijalna i edukativna sajamska manifestacija, okupiće preko 50 domaćih i regionalnih izlagača i predstavnika inostranih kompanija, koji će nastojati da, pod sloganom „Zajedno do zdravlja“, reprezentativnom ponudom ponajviše dentalne, ali i ostale medicinske i laboratorijske opreme i sredstava, farmaceutskih i drugih proizvoda i usluga, dokažu da su sajamski oslonac celokupne struke i pratećih i srodnih industrija.

17. Sajam etno hrane i pića održava se od četvrtka 30. novembra do nedelje 3. decembra, u halama 2A i 2C Beogradskog sajma.

Ova manifestacija, čiji je poslovni cilj “utemeljenje robne marke etno proizvoda”, predstaviće više od 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda. Mali proizvođači će uglavnom nastupiti na zbirnim štandovima, u organizaciji Privredne komore Srbije i njenih regionalnih ogranaka, Zadružnog saveza Srbije i Vojvodine, gradskih uprava i udruženja, te Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koje je, uz grad Beograd, pokrovitelj manifestacije. Međunarodni karakter manifestaciji daće učesnici iz Republike Srpske (BiH), Crne Gore i Grčke.

35. Expo-zim, sajam zimske sportske opreme, turizma i rekreacije biće održan od četvrtka 30. novembra do nedelje 3. decembra 2023. godine u Hali 5 Beogradskog sajma.

Kao najuzbudljiviji događaj sezone, Expo-zim је posvećen ljubiteljima snega, brzine, adrenalina, zimskih sportova, skijanja, snoubordanja, klizanja ili planinarenja, i zimskog ugođaja uopšte.