Obeštećenje za plaćenu struju

(Last Updated On: January 23, 2017)

Građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju, mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri pismeno ili na šalterima elektrodistribucija, na adresi koja se nalazi na svakom računu, saopštila je danas Elektroprivreda Srbije (EPS.)

Rok za prigovor je, kako se navodi, osam dana, a na svakom računu naveden je i broj telefona na koji kupac, može da se javi u vezi sa pitanjima koja ga interesuju.

Prema informacijama prikupljenim iz svih elektrodistribucija, kako se ističe, procenat očitanih brojila je 96,11 odsto, a broj reklamacija na decembarske račune ne izlazi iz prosečnih okvira.

“U Beogradu je primljeno manje od 0,1 odsto reklamacija. Sve nepravilnosti koje su uočene na decembarskim računima biće savesno i odgovorno ispitane i svaki slučaj biće pojedinačno razmotren, a nijedan kupac neće biti oštećen”, ističe se u saopštenju.

Dodaje se da će sa pojačanom kontrolom očitavanja stanja brojila za januar biti ispravljene greške koje su načinjene u čitanju za decembar.

“U računu za januar, koji će kupci dobiti u februaru, biće utvrđena potpuno tačna stanja”, ističe se u saopštenju.

U toku je, kako se navodi, unutrašnja kontrola sprovođenja očitavanja, a posle istrage svi za koje se utvrdi da nisu poštovali proceduru biće smenjeni.

Izvor: Beta