Oaza po receptu Miksera

(Last Updated On: )

Petnaesti Šabački letnji festival (ŠLF) biće održan od 28. do 30. jula, pod sloganom „Oaza“, najavljeno je na  konferenciji za novinare organizovanoj u beogradskom „Poletu“. Na skupu su govorili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Ivan Lalić, izvršni direktor Miksera – organizatora ovogodišnjeg ŠLF-a, Vlada Kokotović iz benda „Goblini“ i Marko Lađušić, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Kako su najavili organizatori iz Miksera, cilj je da ŠLF bude oaza pozitivne energije, muzike, kulture i dobre atmosfere, festival na kom će nastupiti neka od najznačajnijih imena domaće, regionalne i svetske muzičke scene.

Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, nije slučajnost da se u gradu koji izdvaja sedam odsto za kulturu, organizuje festival koji okuplja zvučna imena iz sveta muzike. Gradonačelnik je kazao da je ŠLF, za sve godine svog postojanja, od festivala muzike prerastao u pravi festival kulture.

Vlada Kokotović, član „Goblina“, istakao je da ništa ne pričinjava veće zadovoljstvo jednom bendu nego da nastupa u svom gradu. On je dodao da je nastup na ŠLF-u centralni koncert „Goblina“ u ovoj godini.

Kako je naveo Ivan Lalić, izvršni direktor Miksera, izvođači koji će obeležiti ovogodišnji ŠLF su: Goblini, Darko Rundek, Urban&4, Mostar Sevdah Reunion, E-Play, Grupa Babe, Bjesovi, Psihomodo Pop, Kal, Random i Stereo Bana. Prema rečima organizatora ove godine nastupiće i tri pobednička benda Bunt rok festivala, čiji je cilj afirmacija nove domaće rok scene, a posebnu podršku pružiće predstavnici šabačke muzičke scene.

Otvaranje petnaestog izdanja ŠLF-a, u petak 28. jula obeležiće i klasična muzika. Biće priređen koncert Dečje filharmonije na čelu sa dirigentom Ljubišom Jovanovićem i solistom Jovanom Kolundžijom, našim najpoznatijim violinistom koji iza sebe ima više od 4000 koncerata. Pored klasičnog repertoara, biće prepoznatljive numere iz filmskih klasika.

Pored bogatog muzičkog programa koji će se odvijati na dve bine, posetioci ŠLF-a će imati priliku da uživaju u art zoni, gastro zoni, teatru, ali i u mnogobrojnim pratećim aktivnostima.

Cena ulaznice za jedan dan iznosi 700 dinara, a komplet ulaznica za sva tri dana iznosi 1.400 dinara.

Izvor: Beta