Novac za vakcinisane, produžetak roka

(Last Updated On: May 31, 2021)

Na današnjoj sednici Kriznog štaba produžen je rok u kojem će vakcinisani građani moći da ostvare pravo na uplatu novčanog iznosa od 3000 dinara.

Svi oni koji se prijave na portal eUprave noćas do ponoći i vakcinišu se u narednih sedam dana, takođe stiču pravo na državnu pomoć.

Podsetimo, Uredba Vlade Srbije podrazumevala je da u ponoć 1. juna, na sajtu pmi.trezor.gov.rs, počne prijava za 3.000 dinara za građane koji su vakcinisani makar jednom dozom vakcine do 31. maja. Za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Srbije stariji od 16 godina, koji su na teritoriji Srbije primili makar jednu dozu vakcine.

Kako je objasnio, Mministar finansija Siniša Mali prijava za 3.000 dinara biti jednostavna, ista kao što je to bio slučaj kada su se građani prijavljivali za 30+30 evra, što znači biće potrebno da se unese matični broj, broj važeće lične karte i da se izabere banka u kojoj želite da vam se uplati novac.

Za ovu meru podrške vakcinisanim građanima penzioneri ne prijavljuju, dok za lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija prijavu podnosi Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

„Korisnici socijalne pomoći prijavljuju se za 3.000 dinara za vakcinisane građane“, istakao je ministar.

Mali  je najavio i da će od petka, 4. juna, početi sa radom kontakt centar za prijavu telefonom, a broj će biti objavljen pred početak njegovog rada.

Prijava za 3.000 dinara podrške imunizovanim građanima biće moguća do 15. juna, dok će isplate biti realizovane odmah po završetku prijave.

Izvor: JugMedia