Nova godina u Beogradu

(Last Updated On: September 6, 2023)

U okviru Novogodišnje manifestacije “Beogradska zima”, od 15. decembra do 15. januara, u glavnom gradu biće organizovano 86 programa, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je rekao da će centralna bina biti ispred Doma Skupštine Srbije gde će biti dva koncerta, 30. decembra će nastupiti Bijelo dugme i Aca Lukas, a 31. decembra Bajaga i instruktori i Plavi orkestar.

Na Savskoj promenadi, 29. decembra nastupiće Kiki Lesandrić i Piloti i Tropiko bend.

“Gradska uprava je veoma ponosna što će 15. decembra posle 37 godina otvoriti klizalište na Tašmajdanu“, rekao je on i dodao da će drugo otvoreno klizalište biti na Trgu Nikole Pašića od 1. decembra.

“Kako smo mi grad koji živi od turizma i zarade od turizma Nova godina nam je veoma značajna”, rekao je Vesić i dodao da će grad do 1. februara objaviti zvanične troškove proslave Nove godina, a po sadašnjim procenama koštaće između 45 i 60 miliona dinara.

deda-mraz

“Novu godinu doživljavamo kao investiciju u turizam Beograda i smatramo da je veoma važno ulagati, jer u tom periodu ogroman broj turista dnevno potroši 300 evra”, rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Trg otvorenog srca, na Trgu Republike, sa velikom gradskom jelkom biće postavljen od 1. decembra do 1. februara. U Knez Mihailovoj će se nalaziti 20 kućica u kojima je prodajna izložba autentičnih proizvoda iz Srbije sa fokusom na tradicionalne rukotvorine.

Deca će, kako je naveo na Trgu bajki ispred UK “Vuk Stefanović Karadžić” moći da slušaju bajke i gledaju predstave.

Dečja Nova godina, prema rečima gradskog menadžera, i ove godine biće na Beogradskom sajmu, gde će biti organizovano 39 programa, pozorišnih predstava, muzičko-scenskih nastupa.

Ulica otvorenog srca osim u Svetogorskoj biće održana i u Čukarici, Rakovici, Surčinu, Savskom vencu, Mladenovcu i Obrenovcu, i na Promenadi otvorenog srca.

Na Trgu otvorenog srca 7. januara biće lomljena božićna česnice, rekao je Vesić i dodao da grad planira i program za Pravoslavnu Novu godinu.

Trka deda mrazeva je 25. decembra i održava se tradicionalno kroz Ulicu kralja Milana.

Na svim manifestacijama za 150 dinara prodavaće se šolje, a novac od prodaje će ići u humanitarne svrhe, Zavodu za vaspitavanje dece i omladine.

Izvor: Beta