Niški Peaksel u top 3 za Huawei Best Game App

Huawei best game
(Last Updated On: )

Huawei, vodeća svetska tehnološka kompanija, danas je proglasila pobednike Apps UP-a, svog godišnjeg HMS-ovog globalnog takmičenja u inovacijama aplikacija.

Ovo takmičenje pozvalo je vodeće programere iz celog sveta da kreiraju aplikacije koristeći puni paket alata i resursa HMS i HMS Core kako bi pomogli korisnicima Huavei uređaja da se lakše kreću u svakodnevnom životu. Učestvovalo je više od 3.000 timova iz preko 170 zemalja, a takmičenje je dobilo skoro 1.000 prijavljenih aplikacija, sve integrisane sa otvorenim mogućnostima HMS-a.

HMS Core, kolekcija Huavei Developer kompleta i usluga, trenutno podržava više od 2 miliona registrovanih programera i više od 100.000 integrisanih HMS Core aplikacija širom sveta. Ovi kompleti neometano rade zajedno kako bi osigurali da Huavei uređaji pružaju izuzetno korisničko iskustvo, odmah iz kutije.

Niški izdavač Peaksel, sa igricom 100 Doors Games 2020: Escape from School, ušao je u top 20 aplikacija, a u kategoriji Best game u top 3.

Inače, za Best Game su u najboljih tri zajedno sa Spingram (Italija) i Streamer Sim Tycoon (Finska).

Kompanija Peaksel je nastala 2012. godine i u svom prtfoliju ima više od 700 igrica i aplikacija za mobulne uređaje.

Huavei se zalaže za podsticanje programera na inovacije, pružajući sveobuhvatne podsticaje u smislu otvorenosti mogućnosti, podrške politici i tehnoloških mogućnosti. Apps UP je samo jedan od Huaveijevih napora da podrži programere iz celog sveta, a prošlog meseca su takođe objavljeni pobednici Huavei 2020 DIGIKS Global AI Challenge, na kojima je trideset dodiplomskih i postdiplomskih timova dobilo nagrade iz kolektivnog fonda od 158.000 USD. Pored toga, Huavei DIGIKS Geek Innovation Competition Platform je od svog osnutka sproveo skoro deset takmičenja, kako bi podstakao inovacije među mlađim programerima, koristeći različite tehnologije kao što su AI i AR.