Neprijavljeni evri čak i u termosu

evri termos
(Last Updated On: )

Carinici su 18. i 19. jula 2018. godine na graničnom prelazu Preševo i punktu Merdare zaplenili gotovo 50.000 neprijavljenih evra, skrivenih na neobičnim mestima.

Kada je malo posle ponoći 19. jula prazan kamion srpskih registarskih oznaka stigao na red za kontrolu, 46-godišnji vozač iz Zemuna je carinskim službenicima rekao da nema ništa da prijavi i da putuje ka Grčkoj radi utovara robe.

evri termos Posumnjavši u njegove reči, carinici su kamion ipak izdvojili za detaljnu kontrolu. Pregledom kabine, pored volana, carinici su pronašli crveni termos i u njemu skriveni sadržaj – 30.000 neprijavljenih evra.

Vozaču je vraćen iznos od dozvoljenih 10.000 evra, dok se ostatak privremeno zadržava do okončanja prekršajnog postupka.

Sličan slučaj otkriven je i prethodnog dana na izlazu punkta Merdare ka AP KiM.

Kada je „mercedes benc“ austrijskih registarskih oznaka koji je iz Beča u Peć vozio srpski državljanin u društvu austrijskog državljanina romskog porekla, obojica su rekla da nemaju ništa da prijave, ali je pregled demantovao njihove reči.

Tada je kod 38-godišnjeg putnika koji je sedeo na zadnjem sedištu, u torbici koju je imao kod sebe i u džepovima pantalona, pronađeno čak 34.600 neprijavljenih evra.