Najviše saobraćajnih nezgoda leti

(Last Updated On: July 12, 2019)

MUP Srbije uputio apel građanima u kom navodi da je zbog povećanog intenziteta saobraćaja porastao i broj saobraćajnih nezgoda na putevima.

“Od početka jula na putevima u Srbiji zabeležena je pojačana frekvencija saobraćaja, što je dovelo i do povećanja broja saobraćajnih nezgoda i nastradalih osoba”, saopštio je danas MUP i apelovao na sve učesnike da povećaju oprez i poštuju saobraćajne propise.

Analize pokazuju da se u toku letnjih meseci dogodi najveći broj saobraćajnih nezgoda, rekao je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije MUP-a.

Najčešći uticajni faktori nezgoda sa poginulim osobama u letnjim mesecima jesu neprilagodjena brzina, propust vozača koji se odnosi na nepravilno sagledavanje saobraćajne situacije i upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola.

Tokom letnjih meseci, neprilagodjena brzina se kao uticajni faktor javlja u više od 40 odsto saobraćajnih nezgoda, istakao je Radenković. “Imajući u vidu predstojeći vikend kada se na našim putevima očekuju dodatne gužve, apelujemo na vozače da poštuju propisano ograničenje brzine i da koriste sigurnosne pojaseve i na prednjem i na zadnjem sedištu”, ističe

On navodi i da vozači na put treba da krenu odmorni i prave pauzu na svaka dva sata.

Ističe da je od početka ovog meseca na putevima u Srbiji zabeležena pojačana frekvencija saobraćaja uz povećen broj motocikala, mopeda, bicikala i pešaka, što je dovelo i do povećanja broja saobraćajnih nezgoda i nastradalih osoba.