Najava subvencija domaćim firmama

(Last Updated On: )

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je subvencije domaćim privatnim firmama za nabavku nove opreme i do 50 odsto.

Najvio je pomoć i za otvaranje novih radnih mesta i to veću nego stranim kompanijama.

“To nije bilo u Srbiji i to je ogromna stvar. To se radilo samo za državni sektor. To možemo danas da radimo za velike kolektive i velika privatna preduzeća kao što je FOM ovde”, najavio je Vučić tokom posete fabrici Goša FOM u Smederevskoj Palanci.

“Hoćemo da podržimo srpsku industriju i srpske privrednike da mogu da napreduju”, naglasio je Vučić obraćajući se radnicima i upravi fabrike.

“Ako već dajemo strancima, i lakše je i lepše da dajemo našim privatnim preduzećima, poput ovog i podstičemo dalji razvoj svih, pa i FOM-a, koji ima dobru perspektivu”, rekao je Vučić.

Država može, objasnio je, ako kupuju nove mašine i novu opremu, ne da daje kredite, već da da do 50 odsto novca kao poklon, zato što država želi danas da podstiče proizvodnju.

Takođe, imaćete više posla u našim javnim preduzećima, posebno u EPS-u, dodao je Vučić:

“Imaćete više narudžbina i time sigurniju budućnost. Važno je da možete da računate na polovinu novca za nove mašine i novu opremu za obnavanje proizvodnje, da dobijete na poklon”.

On je najavio da će bilo koga novog da zapošljavaju dobiti i subvencije po radnom mestu i to više nego za strana preduzeća.

Primetio je da nam u Srbiji najviše fali varilaca, bravara i tesara, jer izgleda da mlađi ljudi neće to da rade,

Izvor: Tanjug