Mastercard za SUPERHEROJE

(Last Updated On: )

Detinjstvo je uvod u jednu uzbudljivu priču zvanu život, a od svakog početka se očekuje da bude sjajan. Baš zbog toga u svima nama postoji osećaj i potreba da dobro uvek pobedi, posebno kad su u pitanju najmlađi. Međutim, nekada ne bude baš kako bi trebalo.

Nažalost, mališani u Srbiji često oboljevaju od raka, a da bi se izborili moraju da postanu pravi SUPERHEROJI. Njihov najveći oslonac su roditelji, a zbog materijalnih uslova često su daleko od njih za vreme tretmana koji traje minimum godinu dana.

Tokom svoje borbe pokazuju veliku snagu, ali kao i svim SUPERHEROJIMA potrebna im je sva pomoć i podrška koju mogu da dobiju. To nas je podstaklo da se ujedinimo sa udruženjem NURDOR i zajedno im izgradimo roditeljsku kuću.

NURDOR je nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka koje čine roditelji, lekari, medicinsko osoblje i svi ljudi dobre volje. Još od 2003. godine svakodnevno brinu o deci i roditeljima na području cele Srbije pružajući im praktičnu, emotivnu i materijalnu podršku.

Svako beskontaktno, mobilno ili onlajn plaćanje Mastercard karticama na teritoriji Republike Srbije, podržaće fond koji Mastercard donira za novu NURDOR porodičnu kuću.

Kuću gde će mališani biti zajedno sa svojim roditeljima.

Studija kompanije Mastercard ,,Stavi ono do čega ti je stalo na prvo mesto” koja je realizovana krajem prošle godine, potvrdila je da su veće investicije u zdravstvo najčešće inicijative u kojima građani vide potrebu za većim sopstvenim uključivanjem (10,2%), kao i veća ulaganja privatnih kompanija (11,4%) i vlade (14,3%).  Značaj kampanje „Zajedno za kuću koju zaslužuje svaki SUPERHEROJ“ prepoznao je i podržao NALED kao udruženje kompanija, opština i organizacija civilnog društva koje zajedničkim snagama kontinuirano rade na stvaranju boljih uslova za život i rad u Srbiji.