Kompanija Henkel zabeležila rast prodaje u trećem kvartalu 2020.

Henkel
(Last Updated On: )

Kompanija Henkel objavila je podatke o poslovanju za treži kvartal 2020. godine.

Svi poslovni sektori pokazuju pozitivan razvoj, mada neki u manjoj a neki u većoj meri. U određenim sektorima, za prvih 9 meseci postoji i pad, dok 3. kvartal rastom daje razlog za optimizam.

Razvoj prodaje po regionima pokazuje različitu sliku: tržišta u razvoju 8,8 odsto, zrela tržišta 0,6 odsto.

Henkel je dobro poslovao u izazovnom tržišnom okruženju u trećem kvartalu. Poslovni sektor Adhezivi Tehnologije uspeo je da zabeleži oporavak potražnje u svim oblastima poslovanja u odnosu na drugi kvartal i u celosti gledano ostvario je pozitivan organski rast prodaje u poređenju sa istim kvartalom prethodne godine. Adhezivi Tehnologije sa pozitivnim organskim rastom prodaje od 1,3 odsto, nominalno -4,8 odsto.

U poslovnom sektoru Beauty Care, primetan je i oporavak proizvoda za frizerske salone u odnosu na drugi kvartal. Međutim, organski razvoj prodaje ovog sektora je iz godine u godinu bio blago negativan. Suprotno tome, maloprodaja je ostvarila veoma snažan organski rast prodaje u poređenju sa trećim kvartalom 2019. godine. Beauty Care izveštava o veoma jakom rastu organske prodaje od 4,3 odsto, nominalno 3,0 odsto

S obzirom na to da je potražnja za deterdžentima za veš i sredstvima za čišćenje domaćinstva i dalje jaka, a zahvaljujući efektima nadokande iz drugog kvartala, poslovni sektor Deterdžetni i kućna hemija bio je u mogućnosti da postigne značajan organski rast prodaje, i time nastavio svoj uspešan razvoj. Deterdženti i kućna hemija postižu značajan organski rast prodaje od 7,7 odsto, nominal-no 0,7 odsto.