Kineski telefoni “Vivo” stižu u Srbiju

Vivo kineski mobilni
(Last Updated On: )

Vivo Mobile Communication Co Ltd, kineski dobavljač pametnih telefona, ubrzava svoju međunarodnu ekspanziju sa ciljem da ove godine udvostruči svoje prisustvo u Evropi. Vivo-ova strategija širenja prati njen uspon i postala je peti najveći svetski dobavljač pametnih telefona prošle godine.

Kompanija ima preko 380 miliona korisnika u više od 40 zemalja.

Sredinom februara, Vivo je objavio da je ušao na rumunsko i češko tržište u Evropi. Denni Deng, predsednik kompanije Vivo za Evropu, rekao je da je kompanija sa zadovoljstvom pozdravila rumunsko i češko tržište i predstavila svoje pametne telefone lokalnim potrošačima.

Ovde smo u veoma izazovnim vremenima za ljude i preduzeća širom sveta. Međutim, naši planovi i naša posvećenost širenju našeg poslovanja širom Evrope ostali su nepromenjeni“, rekao je Deng .

Vivo je rekao da će se proširiti na Srbiju i Austriju u prvoj polovini ove godine. Prema Dengu, Vivo je započeo svoj evropski napad prošlog oktobra ulaskom u Nemačku, Poljsku, Francusku, Španiju, Italiju i Ujedinjeno Kraljevstvo. Vivo je dobio pozitivne povratne informacije sa tržišta, s oduševljenjem i poslovnih partnera i potrošača.

„Još od našeg prvog koraka na međunarodnim tržištima 2014. godine, posvećeni smo pružanju novih iskustava kvaliteta našim kupcima“, rekao je Deng.

Pre širenja u Evropu, Vivo je po udelu na tržištu postao vodeća marka pametnih telefona u Indoneziji. U Kini je kompanija svrstana na četvrto mesto po veličini među dobavljačima pametnih telefona u četvrtom kvartalu 2020. godine, prema podacima kompanije za istraživanje tržišta International Data Corp.

Da bi se snašao na novim tržištima, Vivo je predstavio nove uređaje, potpuno obnovljeni operativni sistem i profesionalne tehnologije kamera.

Prošle godine, Vivo se udružio sa Zeiss, nemačkim proizvođačem optičkih sistema i optoelektronike, kako bi zajednički promovisali i razvili revolucionarne inovacije u tehnologiji mobilne slike. U okviru dugoročnog strateškog partnerstva, Vivo i Zeiss osnovaće laboratoriju za obradu slika, zajednički istraživački i razvojni program za inoviranje tehnologije mobilne slike za vodeće pametne telefone kompanije Vivo, navele su dve kompanije u saopštenju.

Kompanija je prijavila preko 2.000 patenata za 5G inovacije do kraja 2020. godine. Ovaj razvoj omogućila je mreža za istraživanje i razvoj u devet inovacionih centara i podržali istraživački timovi širom sveta, što odražava posvećenost kompanije Vivo razumevanju regionalnih potrošača i dubinskoj lokalizaciji. na mnogim tržištima.

Liu Guoliang, viši direktor prekomorskog centra za strateško planiranje u Vivu, rekao je: “Ulazak u Evropu ima značajne implikacije za Vivo. Prvo, Evropa je zrelo tržište i meka brendova. Naš uspeh na tom kontinentu biće dokaz našeg korisnički orijentisane inovacije i tehnologija. Drugo, evropski potrošači imaju značajnije zahteve u različitim kategorijama, poput viših standarda za informacionu sigurnost. Napredujući na evropskom tržištu, sposobnosti kompanije Vivo će neizmerno rasti usred proizvodnih pogona i korporativnih postavki tamo.

Da bi podigao svest o svojoj marki među evropskim potrošačima, Vivo je postao zvanični partner Evropskog prvenstva UEFA za 2020. i 2024. godinu, primarnog fudbalskog takmičenja u Evropi.

Sve veći naglasak kompanije Vivo na evropskom tržištu došao je i kada je inostrano poslovanje pametnih telefona kineske kompanije Huavei Technologies Co bilo osakaćeno ograničenjima vlade SAD-a, ostavljajući mogućnost drugim markama pametnih telefona.

U međuvremenu, globalno tržište pametnih telefona spremno je za oporavak ove godine, nakon pada od 5,9 procenata u 2020. godini zbog pandemije COVID-19, prema IDC-u.