Kako se obući za plažu

plaza
(Last Updated On: May 26, 2022)

Letnji meseci sobom donose brojne opcije za druženje i relaksaciju na otvorenom. Među svima nama se bez sumnje na vrhu liste omiljenih mesta za opuštanje i zabavu tokom leta nalaze lokalne plaže. Lokalne plaže su godinama postalw mesto gde se možete osvežiti, sunčati, kupati, animirati decu na bezbroj načina, prošetati, a naposletku i otići na piće sa prijateljima. Samim time, u zavisnosti od toga na koji način ste planirali da iskoristite benefite lokalnih plaža i šetališta, pred vama su različiti načini da se adekvatno obučete prilikom posete nekoj od lokalnih plaža.

Dnevna zabava na plaži

Ukoliko ste planirali da provedete dan kupajući se i sunčajući se na  nekoj od najlepših plaža u našoj državi, planirajte svoje kombinacije u skladu sa zahtevima vaših aktivnosti. Nie loše da ponesete rezervni kupaći kostim, a kada birate kupaće kostime vodite se aktuelnim trendovima, kao i onime što odgovara vašoj liniji tela i ukusu. Modno osvešteni ljudi neretko ulažu više truda u svoj izgled na plaži nego pri odlasku na more ili odmor van grada, budući da će ovde imati priliku da sretnu brojne poznanike i želeće da se osećaju lepo prilikom ovakvih susreta i druženja. Ovog leta su u trendu kostimi sa dubljim strukom, kao i jednodelni. Jednodelni kostimi lepo izgledaju ali nisu praktični za eventualna česta presvlačenja u toku aktivnog dana, pa uzmite i funkcionalnost kao faktor pri izboru. Muški deo populacije će pri izboru šorceva za kupanje imati mnogo slobode i mogu se zabaviti smelijim bojama i dezenima. Uz kupaći kostim, nežniji pol bi mogao odabrati laganu haljinu ili moderni kaftan, dok je za muškarce dovoljno da ponesu jednu ili dve pamučne majice u stilu koji im odgovara.

Druženje u kafiću

Neke plaže su naročito popularne zbog lepe atmosfere za druženje sa prijateljima u kafićima uz svežinu prirode, miris reke i pogled na plažu. Na ovakvim plažama se mnogi okupljaju ne bi li proveli slobodno vreme uz ovakav pun ugođaj, a nesumnjivo ćemo ih sustretati u najrazličitijim varijantama. Dok neki ovo smatraju prilikom da pokažu svoje moderne outfite, dok će drugi biti sasvim ležerni u tom pogledu. Najprikladnije kombinacije su negde između, lepo uklopljeni moderni komadi koji teže ka casual varijanti, jednostavne majice, suknje svih dužina i pamučni muški šorcevi će uz dodatak kao što je moderni bucket hat, biti sasvim adekvatno a moderno rešenje za ovakvu priliku. Naravno, možete ići malo dalje od ležernosti, te muškarci mogu kombinovati polo majice sa bermudama, a žene lagane haljine uz neki smeliji zaokret u domenu obuće.

Sportske aktivnosti

Plaže su takođe mesto koje nudi sjajne prilike za sportske aktivnosti i zbog toga mnogi biraju da na svežem vazduhu doprinesu svom zdravlju i raspoloženju, a pri tome većini prirodno nije svejedno kako će izgledati. Ne bi li zaista ostavljali dobar utisak bitno je da budete odeveni u skladu sa prilikom i aktivnostima, pa je za sportske aktivnosti važno odabrati sportsku odeću, koja je na sreću veoma trendi ovog leta. Biciklistički šorcevi, koje možete nositi i kao deo elegantnog outfita će uz sportski top ili oversized pamučnu majicu biti savršeno prikladni za vezbanje, džoging i sport uopšte, a pri tome ćete izgledati zaista trendi.

Veče na plaži

Veče na plaži uz osvežavajuće piće sa prijateljima ili partnerom traži određeni balans između odevanja za noćni izlazak i opuštenu šetnju, u slučaju da želite da pronađete baš idealnu kombinaciju. Široke lagane pantalone sa letnjim motivima i dubokim strukom uz otvoreniji i uži top je pobednička kombinacija za ovakvu atmosferu i priiku. S druge strane, plaža po svojoj ležernoj prirodi trpi i daleko jednostavnije kombinacije, pa možete provesti veče u atmosferi izlaska a odeveni u jednostavnu lepršavu haljinu. Za muški deo populacije večeri na plaži nude gotovo iste modne opcije kao i dani. Ukoliko ste u toku dana postigli preplanuli letnji tek, uveče odaberite svetlije tonove poput nežnije plave.

Ne biste li u potpunosti iskoristili sve benefite toplih letnjih meseci, potrudite se da što više vremena provodite na otvorenom, na plažama, šetalištima, izletima, a sve to u druženju sa vama dragim ljudima. Ne biste li se zaista sjajno osećali, izaberite odeću koja će odgovarati ujedno i prilici i vašem ličnom osećaju za lepo, pa ćete u dobrom raspoloženju i samouvereni vi sami pre svega biti odlično društvo i svojim osmehom upotpunjavati atmosferu letnjih bašti i plaža.