Jen Ruiz – preduzetnica na Tiktoku

Jen Ruiz
(Last Updated On: August 12, 2022)

Jen Ruiz je po profesiji pravnica (advokatica). Po zanimanju – putopisac, javni govornik i digitalni preduzetnik.

Nameravala je da ode na 12 putovanja za 12 meseci dok se bavila advokaturom sa punim radnim vremenom godinu dana pre 30. rođendana. Na njeno iznenađenje, na kraju je premašila svoj cilj – 20 putovanja za 12 meseci do destinacija kao što su Grčka, Argentina, Tajland i Island.

Tada je napisala svoju prvu knjigu „Vodič za pristupačne letove“. To je broj 1 na Amazon bestseleru i dobitnik nagrade omiljenih čitalaca za 2018. Biogradija moderne preduzetnice počinje.

Ohrabrena uspehom u samoizdavaštvu, napušta posao advokata.

Tako je Džen u mlaznom avionu prešla od hobija do punog posla.

Napisao je i knjigu pod nazivom „Treba vam odmor! Kako putovati uz posao sa punim radnim vremenom” i jednu o tome kako možete sami neustrašivo putovati svetom pod nazivom „The Solo Female Travel Book”.

Počela je da deli savete za rad na daljinu na TikTok-u 2020. godine i objavila svoju knjigu, 25 načina za rad od kuće, sa detaljima o tome kako tačno svoju strast možete pretvoriti u zakonit i profitabilan posao na mreži.

Sa preko 10 miliona pregleda videa i 2 miliona lajkova za nešto manje od godinu dana, Džen je prvobitno počela da testira sadržaje za daljinski rad na TikTok-u i nije imala pojma da će tako porasti. TikTok je sada njen najveći kanal društvenih medija i u avgustu 2020. održala je svoj treći TEDk govor virtuelno o načinima rada na mreži.

Dobila je ugovor o knjizi za svoje memoare, „12 putovanja za 12 meseci“, o prkošenju društvenim očekivanjima o tome kakva žena treba da bude do 30. godine, kao što je rečeno kroz jednogodišnji izazov putovanja.

Stiže u knjižare u jesen 2023.!