Jabuke iz Srbije spremne za Indiju

(Last Updated On: November 24, 2020)

Vodeći indijski uvoznik svežeg voća, IG International, najavio je da će prva pošiljka srpskih jabuka sleteti u Indiju sredinom novembra, što predstavlja prekretnicu za vrhunsku panonsku sortu jabuka.

IG je stupio u asocijaciju sa Zadrugom panonskih jabuka (COPA), vodećim svetskim izvoznikom jabuka u Srbiji, za uvoz vrhunskih srpskih jabuka.

COPA je novoosnovana zadruga stvorena spajanjem Juni Banata i Atos Fructuma, dve srpske kompanije koje se bave proizvodnjom jabuka. Osnovana je sa željom da na inostrano tržište ponudi vrhunske panonske jabuke.

Direktor IG, Tarun Arora, rekao je da je uvoznik uvek bio usredsređen na dovođenje najboljeg kvaliteta svetskog i egzotičnog voća u Indiju.

Vođeni smo posvećenošću da ponudimo najbolje za indijske ljubitelje voća i drago nam je što sada našim kupcima dostavljamo jabuke iz Srbije“, rekla je Arora. „Ovaj potez ima za cilj ispunjavanje i premašivanje očekivanja indijskih potrošača u pogledu ukusa, kvaliteta i vrednosti.“ Taizun Patheria, počasni konzul Republike Srbije, rekao je da je prva pošiljka bila prekretnica za obe zemlje.

Počasni konzulat Srbije upućuje svoje pohvale IG International-u i srećan je što može da najavi da se prvi izvoz jabuka iz Srbije očekuje u Indiji sredinom novembra 2020.“, prokomentarisao je on.