Izađi mi na teglu

(Last Updated On: )

Na Adi Ciganliji juče je počelo jubilarno peto nacionalno takmičenje u pripremanju najboljeg ajvara “Izadji mi na teglu”.

Svoje varjače je ukrstilo 15 ekipa, a najbolji ajvar na opštini Čukarica, prema mišljenju stručnog žirija, napravila je ekipa “Radionica Etno Ana i kralj ajvara” pod vodjstvom Dragana Djalića, saopštio je organizator “Izadji mi na teglu”.

Takmičenje je počelo u 11 časova. Takmičari su od organizatora dobili sav potreban materijal za pravljenje ajvara: svežu papriku, ulje, šećer, so, tegle, šporet Smederevac za pečenje paprika i prženje ajvara, drva i kompletno opremljen štand.

Ekipa “Radionica Etno Ana i kralj ajvara” je ujedno i prvi finalista takmičenja koje će biti održano 13. oktobra u Beogradu.

U naredna dva meseca, karavan će obići Srbiju Brus, Kuršumliju, Vlasotince, Vladičin Han, Barajevo, Lazarevac, Zlatibor, Valjevo, Kraljevo, Suboticu, Kanjižu, Kruševac, Sokobanju, Zaječar, Leskovac, Niš, Zrenjanin i druge gradove.

Najavljeno je da će se za titulu najboljeg ajvar majstora takmičiti oko 500 ekipa, koje će ispeći 15.000 kilograma paprike.

Izvor: Beta
Fotografija je preuzeta sa sajta www.izadjiminateglu.rs na kojem se zainteresovani mogu prijaviti za učešće.