Iz PUPS-a uputili poziv

(Last Updated On: )

Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić pozvao je danas političke partije, nevladin sektor, stručnjake, sindikate i medije na učešće u “opštenarodnom dijalogu o reformi penzijsko-invalidskog sistema” u Srbiji da bi penzijsko-invalidski sistem bio “adekvatan za 21. vek”.

“Danas PUPS otvara novu stranicu, hrabro i odlučno pokreće ključna pitanja koja su bitna za penzionere Srbije i za sve socijalno ugrožene”, kazao je Krkobabić novinarima uoči četvrte redovne izborne skupštine svoje stranke.

Krkobabić je kazao da “penzije moraju pratiti plate”, da “penzije moraju da budu u središtu onog o čemu država mora da vodi računa, jer u Srbiji živi gotovo dva miliona penzionera”.

PUPS se zalaže za “socijalno preduzetništvo” i donošenje zakona tome, za “budjenje i očuvanje srpskog sela” kroz podsticaj zadrugarstva, rekao je on.

O “unutrašnjem dijalogu” o Kosovu je rekao da su “ključne stvari imovina države Srbije, srpskih državnih i privatnih preduzeća, Srpske pravoslavne crkve i gradjana na Kosovu i Metohiji za koju smatramo da je polazište za buduće pregovore”.

Izvor: Beta