I Samsung 9 – 25. februara

(Last Updated On: )

Posle najave da će Nokia 25. februara predstaviti seriju svojih novih modela, i Samsung je izabrao isti datum za upoznavanje sa “devetkom”. Dugo iščekivani Samsung Galaxy S9 zvanično će biti promovisan, kao i Nokije, u Barseloni, u predvečerje MWC-a 2018 – Mobile World Congress-a, svetskog sajma mobilnih telekomunikacionih uređaja.

Šta se do sada zna?

Informacije koje su, kako to obično biva, “procurele” iz dobro obaveštenih krugova navode da je u pitanju model vrlo sličan prethodnom – prošlogodišnjem S8 telefonu, kada su u pitanju dizajn i specifikacija. Glavna novost je usavršena kamera, kojoj je poklonjena najveća pažnja.

Ukoliko je tačno sve što, za sada, stiže od insajdera, Galaxy S9 ima, kao i Galaxy S8, prednju i zadnju kameru, vodootporno kućište, skener zenice oka i identične kapacitete memorije. Dodatak će sigurno biti AKG slušalice optimizovane za ovaj uređaj, slične kao one za S8.

Glavna razlika je mogućnost da zadnja kamera snima u dva nova moda – super sporom i super brzom, a da je kamera pretrpela najveće izmene ukazuje i slogan pod kojim se najavljuje promocija – “The camera. Reimagined.”

Kao novina će se verovatno naći i AKG stereo zvučnici, pošto je kvalitet zvuka prednjih zvučnika bio stvar na koju su se korisnici najčešće žalili kod prethodnog modela. Skener otiska prsta možda je, takođe, premešten po željama kupaca, pošto je postojeći na modelu S8 nedovoljno lako pristupačan.

Kamera sa jednim objektivom će najverovatnije biti na standardnom modelu, a “dual-lens” na većoj, S9+ varijanti. Govori se i o mogućem Exynos 9810 čipu, koji bi mogao da unapredi postupak prepoznavanja lica, na sličan način kako je to učinila konkurencija (Apple-ov Face ID i Animoji na modelu iPhone X).

Do promocije modela Samsung Galaxy S9 ostalo je tačno mesec dana. Neproverenih informacija sigurno će biti još, a šta nam tačno donosi “devetka” biće otkriveno tek u Barseloni.