HTEC Grupa iz San Franciska, kupila novosadski Ekecom

(Last Updated On: December 3, 2020)

HTEC Grupa iz San Franciska, kupila je Ekecom, srpsku softversku kompaniju sa bogatim i raznolikim portfolijom projekata.

Kupovina podržava HTEC-ove ambiciozne planove rasta kroz proširenje tehničkih kapaciteta, stručnosti u domenu i prisustva na tržištu.

HTEC Group, kompanija za konsultantske i tehnološke usluge istraživanja i razvoja sa sedištem u San Francisku sa kancelarijama u Skandinaviji, Holandiji i Velikoj Britaniji, kao i velikim razvojnim centrima u Srbiji i Bosni i Hercegovini, akvizicijom je ušla u novu fazu brzog rasta srpske kompanije Ekecom i uspostavljanje prisustva na novim lokacijama.

Kompanija je imala stalan period rasta tokom poslednjih godina, te ju je Deloitte prepoznao kao jednu od deset kompanija sa najbržim rastom u Centralnoj Evropi tri godine zaredom, sa više od dvostrukog godišnjeg rasta iz godine u godinu.

Zbog rastuće potrebe za sofisticiranom digitalnom transformacijom i tehnološkim konsultantskim uslugama, kompanija više nije mogla da podrži potražnju samo organskim rastom. Kako bi udovoljila zahtevima poslovnog okruženja koje se brzo razvija, HTEC Grupa je izabrala akviziciju kao model za ubrzano širenje. HTEC Grupa odlučila je da preuzme Ekecom zbog usklađivanja tehničke i domenske stručnosti, prisustva na tržištu i kulture.

Ekecom je kompanija za softverski i konsultantske usluge sa sedištem u Novom Sadu. Osnovana 1995. godine, kompanija je provela više od dve decenije gradeći bogat međunarodni paket klijenata i projekata u raznim industrijama. Slično HTEC-u, kompanija je svoj uspeh zasnovala na neprimetnoj integraciji sa partnerskim organizacijama i radu sa njima kako bi pružila idealnu tehnološku platformu za njihov budući rast.

Kupovina dalje proširuje značajne resurse HTEC-a sa blizu dve stotine visokokvalifikovanih inženjera, kao i veliko iskustvo i znanje u širokom spektru industrija u strateškom opsegu kompanije. Akvizicija uspostavlja HTEC Grupu kao moćnu u oblasti konsultantskih i inženjerskih usluga sa svojom stručnošću koja obuhvata različite industrijske vertikale kao što su HighTech & Softvare, MedTech & HealthTech, Transport Tech & Smart Mobiliti, RetailTech & Distribution, FinTech & Banking, MediaTech & Entertainment, GreenTech & Energi, LabTech & Science Tech.

Kupovinom, dopunjenom njenim dinamičnim tekućim organskim rastom (čak i bez akvizicije, kompanija je porasla za više od 150 novih zaposlenih u 2020. godini), HTEC Grupa je spremna kao partner za digitalnu transformaciju za firme koje žele da budu sigurne u svom poslovanju.