FIAT ukida reciklažu

(Last Updated On: )

Subvencije za reciklažu polovnih automobila prilikom kupovine novog Fijatovog modela biće ukinute 1. jula.

Srbija će tada postati jedina zemlja u regionu u kojoj neće biti ove vrste subvencija.

Iz kompanije “Fijat Krajsler automobili Srbija” pozivaju građane koji imaju stare automobile da do kraja meseca iskoriste ovu povoljnost i zaključe predugovor za kupovinu automobila uz popust od 2.500 evra.

fiat

“Hteo bih da još jednom pozovem sve koji imaju stare automobile da do kraja meseca iskoriste i zaključe predugovor za kupovinu automobila uz popust od 2.500 evra. Ovo je poslednji poziv, i da bi se ostvario popust potrebno je bar zaključiti predugovor do ovog datuma”, kaže Umberto Janućeli, komercijalni direktor FCA Srbija.

Akcija reciklaže starih automobila traje skoro čitavu godinu, a sve donacije iz novca poreskih obeznika obezedio je “Fijat”, kako bi podstakao kupovinu tog brenda na našem tržištu.

U Udruženju uvoznika smatraju da sredstva za podsticaj ne treba uzimati od poreskih obevznika ili kupaca novih i ekološki čistih automobila, već treba oporezovati uvoz polovnih, ekološki neprihvatljivih vozila, za koja se sada, iako se uvoze na stotine hiljada godišnje, ne plaća nikakva ekološka taksa.

Izvor: RT Kragujevac, agencije