Farmaceutska kupoprodaja

(Last Updated On: August 28, 2016)

Regionalni farmaceutski lider, Hemofarm AD,  preuzeo je  imovinu kompanije  “Ivančić i sinovi”. Ovaj  poslovni  potez iniciran je, izmedju ostalog   i  željom da se dodatno pomogne zdravstvenom sistemu Srbije, kroz unapredjenje snabdevenosti tržišta kvalitetnim, a dostupnim proizvodima.  Kompanija Hemofarm  preuzela je  proizvode, pogon za proizvodnju u Starim Banovcima, zaposlene, kao i intelektualnu imovinu “Ivančića”. U ime Hemofarma kupoprodajni ugovor potpisao je generalni direktor Ronald Seeliger.

Imperativ Hemofarma su krajnji korisnici i tržište. Zato je prioritet kompanije da efekti ove kupovine budu rast i razvoj domaće proizvodnje, u skladu sa najzahtevnijim svetskim farmaceutskim standardima.  Kao odgovorna kompanija, koja  u svom poslovanju prepoznaje i javni interes,  Hemofarm je,  u saradnji sa partnerima iz “Ivančić i sinovi”, preduzeo sve neophodne mere, da snabdevenost apoteka i dostupnost preparata i lekova  ostanu na najvišem nivou. Više od trideset  proizvoda “Ivaničić i sinova”, u koje godinama imaju poverenje brojni korisnici,  ostaće i ubuduće na tržištu pod istim imenima. Hemofarm će, shodno svojoj liderskoj poziciji na tržištu Srbije i regiona, ove proizvode učiniti još pristupačnijim.

ivancic

Generalni direktor Hemofarma Ronald Seeliger ističe činjenicu da će  kompanija  preuzetim portfolijom zaokružiti bogatu paletu OTC proizvoda.

“Hemofarm je godinama farmaceustki lider u regionu. Ovaj dogadjaj je  kockica mozaika, koja se fantastično uklopila u našu poslovnu strategiju. Preuzimanjem proizvoda, pogona i imovine “Ivančića i sinovi”, Hemofarm  se na neki način takmiči sa sobom,  obarajući sopstvene rekorde.  Po mom mišljenju, u biznisu je to najteže, ali je, istovremeno i najizazovnije.  U dugoročnom planiranju, koje je veoma važan segment proizvodnje lekova, na granici je “umetnosti” veština  procene  momentuma za nešto novo. Ovo je naš trenutak”,  ocenjuje Seeliger.

Naglasivši ulogu zaposlenih kao najvažnijeg resursa kompanije, Ronald Seeliger je rekao i da je veoma srećan što,  će zaposleni iz kompanije “Ivančić i sinovi”  uneti novu energiju u Hemofarm.

“Rečju, ovu akviziciju vidim kao dobitak za zaposlene u obe kompanije ali i za srpsku privredu, a posebno za korisnike proizvoda”, ocenio  je  Ronald Seeliger.

Hemofarm, kao članica nemačke Štada grupe, potpisivanjem ovog ugovora, čini značajan korak napred u daljem razvoju i napretku, sledeći globalne farmaceutske trendove.