EastHub – Prvi srpski IT biznis akselerator

it akcelerator
(Last Updated On: December 7, 2018)

Ministarstvo privrede podržava projekat Privredne komore Srbije (PKS) i “EastHub” iz SAD, kojem je cilj osposobljavanje srpskih IT startapova za nastup i nalaženje partnera na razvijenim tržištima, pre svega u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), izjavila je danas pomoćnica ministra Katarina Obradović Jovanović.

Srpski početnici u IT biznisu imaju mogućnost da se do 07. decembra prijave na konkurs PKS-a i “EastHub” i da, ukoliko budu izabrani, već sledeće godine posete SAD, predstave ideje i nađu poslovne partnere.

SAD će, za početak, posetiti pet najboljih startap kompanija iz Srbije u okviru projekta poslovni inkubator „EastHub – Prvi srpski IT biznis akselerator“. Cilj je da se, na takav način, srpski tehnološki startapovi osposobe za predstavljanje na razvijenom tržištu.

„Za srpsku ekonomiju je važan razvoj startapova u IT industriji, pa samim tim i osnivanje poslovnih akcelaratora ili biznis inkubatora. To je za nas šansa“, rekla je Obradović Jovanović na konferenciji u PKS.

Predsednik PKS Marko Čadež pozvao je domaća „mlada“ preduzeća iz IT industrije da se prijave na konkurs, navodeći da je važno da predstave svoje ideje i da se povežu sa važnim ljudima na razvijenim tržištima.