Dozvole važe i u Nemačkoj

(Last Updated On: February 21, 2017)

Posle Austrije i Nemačka će priznati u potpunosti srpske vozačke dozvole, što je odlična vest za veliki broj državljana Srbije koji već rade u Nemačkoj ili planiraju odlazak.

Direktor policije Vladimir Rebić i ambasador Savezne Republike Nemačke Aksel Ditman potpisali su u Beogradu Zajedničku izjavu, kojom će biti omogućeno da se srpske vozačke dozvole zamene za nemačke, bez polaganja vozačkog ispita, za sve kategorije, ukoliko njihovi vlasnici imaju prebivalište od najmanje šest meseci u Nemačkoj.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova i u prethodnom periodu ostvarilo je dobru saradnju sa Saveznim ministarstvom unutrašnjih poslova Nemačke“”, rekao je Rebić, podsetivši da Nemačka u ogromnoj meri pruža podršku reformskim aktivnostima u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova kroz različite donacije, obuke i usavršavanja.

Ditman je istakao da potpisana izjava predstavlja veliko olakšanje za građane dve zemlje, koji borave u Nemačkoj i Srbiji, jer mogu na jednostavan način, po propisanim uslovima, bez polaganja vozačkog ispita zameniti vozačke dozvole.

Ditman je naglasio da potpisana izjava predstavlja snažan simbol saradnje dve zemlje.

Izvor: Radio 021