Don Don, najbolji u sektoru

(Last Updated On: )

Kompanija Don Don osvojila je najviše odličja za kvalitet pekarskih proizvoda po ocenama komisija poljoprivrednog sajma za nagradu „Najbolje u 2020“.

“Veliki šampionski pehar i 16 osvojenih zlatnih medalja za kvalitet, 1 zlatna i 2 šampionska proizvoda na jednoj od najznačajnijih manifestacija ovog tipa u regionu, kakav je Novosadski sajam, za nas su važan podsticaj da budemo još inovativniji i još bliži potrošačima”, izjavio je Miloš Marković direktor marketinga i razvoja kompanije Don Don.

Velike zlatne medalje, najveće ocene kvaliteta, osvojili su beli rezani hleb i crni rezani, beli rezani sa susamom, mešano raženi rezani, hleb crni rezani sa mekinjama, hleb sa integralnim brašnom, dok je Zlatnu medalju osvojio Hleb 7 zrna rezani. Don Don ima najveći asortiman rezanih hlebova na tržištu, koji se proizvode od integralnog, raženog i crnog brašna, sa dodatkom susama i mekinja, po ukusu i zahtevima potrošača. Sve vrste rezanih hlebova proizvode se u skladu sa visokim standardima kvaliteta i bezbednosti, jer su svi posebno upakovani, što im osim bezbednosti omogućava produženu svežinu i do 5 dana.

Veliku zlatnu medalju dobili su i sarajevski somun, od 160 i 300 g, somun izduženi 180 g koji kompanija proizvodi u jedinstvenoj fabrici somuna u Nišu, po najsavremenijoj tehnologiji, prema tradicionalnoj recepturi. Don Don je u proizvodnji somuna uspeo da sjedini najsavremenija tehnološka rešenja sa tradicionalnim načinima pripreme somuna od odabranih vrsta brašna, bez konzervansa, a uz pečenje u šamotnim pećima, što im daje poseban izgled i ukus pravih domaćih somuna. Fabrika somuna je jedna od najvećih inovacija u pekarskoj industriji u regiji.

Izvor: Beta