Delez postao Ahold Delez

(Last Updated On: )

Tako to rade veliki! Trgovinska kompanija Delez Srbija (Delhaize Serbia) saopštila je da od danas počinje da radi kao deo kompanije Ahold Delez, jer je uspešno okončan proces spajanja holandskog Aholda i belgijske Delez Grupe.

Kako se navodi Ahold Delez počinje rad kao jedna od najvećih svetskih kompanija u maloprodaji, postaje lider u oblasti supermarketa i internet trgovine, kao i u segmentu održivog razvoja i od danas počinje zvanično da trguje na berzama Euronekst Amsterdam i Euronekst Brisel.

delez

Generalni direktor Ahold Deleza Dik Bur (Dick Boer) kazao je da za tu kompaniju danas počinje novo značajno poglavlje koje joj omogućava priliku da pruži još više kupcima i društvu, zaposlenima i akcionarima.

“Na temelju zajedničkih vrednosti, poslovanja koje se savršeno dopunjuju i nasleđem uspeha na koje smo ponosni, nastavljamo da održavamo lidersku poziciju posebno na istočnoj obali SAD, kao i u Evropi. Naše uspešne internet prodavnice i 22 glavna lokalna prodajna formata omogućavaju nam da ponudimo najbolje prehrambene proizvode, inovacije, vrednosti, kao i da pružimo doprinos lokalnim sredinama u kojima poslujemo”, kazao je on.

U saopštenju se podseća da je Ahold Delez rezultat spajanja Aholda i Delez grupe, koje je najavljeno 24. juna 2015, a zvanično završeno 24. jula 2016. i naglašava da nova kompanija ima tradiciju dugu 150 godina.

Ahold Delez ima više od 375.000 zaposlenih, 22 glavna lokalna brenda u 11 zemalja koja nedeljno opslužuju više od 50 miliona kupaca.

Delez Srbija posluje kroz formate Maxi, Tempo i Shop&Go, a ukupna mreža broji više od 390 prodajnih objekata.

Izvor: Beta