Da li je to običan USB, ili…

(Last Updated On: May 29, 2020)

Bez ulaženja u raspravu o mogućem štetnom uticaju 5G mreže na organizam čoveka i drugih živih bića, prenosimo upozorenje koje objavljuju vodeći IT mediji. Poslednjih dana, naime, pojavila se ponuda zainteresovanima da kupe USB uređaj koji štiti od 5G zračenja, ne samo osobu koja radi na računaru u koji je USB uključen, nego i šire.

Cena po kojoj se anti-5G USB nudi je 283 funte za britansko tržište, a ako odlučite da kupite tri komada sledi popust, pa ih možete nabaviti za 795 funti. USB nosi oznaku BioShield. Prodavac navodi da počiva na “tehnologiji kvantnog holografskog katalizatora” i da može da zaštiti celu kuću, odnosno prostor u prečniku od osam do 40 metara. Tvrdi se da uređaj, osim štetnog dejstva 5G mreže, neutralizuje radijaciju, elektro-smog i biozagađenje iz različitih izvora.    

Na čitavu priču nisu se odazvali samo lakoverni. U Engleskoj se beleže slučajevi da pojedine javne ustanove kupuju USB, a njihovi zvaničnici tvrde da se situacija poboljšava otkako su ih uključili u svojim sredinama.

U Velikoj Britaniji veoma je jaka kampanja protiv puštanja u rad 5G mreže. Postoje “zapisi” da su, tamo gde je puštena, zabeleženi slučajevi padanja na zemlju čitavih jata ptica, povećanja samoubistava među ljudima, rast neobičnih simptoma kao što je krvarenje iz nosa… Nova mreža se, naravno, u interpretaciji protivnika, dovodi u vezu i sa obolevanjem od korona virusa. Mogućnost praćenja čitavog čovečanstva, komandovanja ljudima iz jednog centra i apsolutni napad na privatnost uz kršenje ljudskih prava… nešto su blaže posledice koje brinu veliki broj ljudi…

Vraćamo se na USB uređaj. Stručnjaci koji su imali prilike da ga detaljno provere izveštavaju da je u pitanju prevara, i da je to običan USB sa samo 128 megabajta memorije, čija je cena nešto manja od pet funti. Sve je rasklopljeno osim stikera sa nazivom brenda, koji ni sa čim u samom uređaju nije povezan. Stiker izgleda kao sasvim obična nalepnica, ali izvesna ograda kod IT eksperata mora da postoji – oni nisu stručnjaci za nalepnice, pa javnosti i budućim istraživačima ostavljaju da zaključe da li je baš ona ta čudesna zaštita…