Cene polako padaju

(Last Updated On: March 11, 2020)

Prosečna maloprodajna cena benzina prošle nedelje je bila manja za oko dva dinara u odnosu na januar, kažu u Udruženju naftnih kompanija Srbije i navode da su cene goriva mesec i po dana u blagom padu i da se taj trend nastavlja i dalje.

Pojeftinjenje nafte u svetu oseća se i u Srbiji, a analiza Udruženja naftnih kompanija Srbije pokazala je da je u odnosu na cenu sredinom januara, prošlonedeljna prosečna maloprodajna cena benzina je bila manja za 2,1 dinara po litru, dizela za 6,13 dinara po litru i TNG autogasa za 2,9 dinara po litru.

Kako je Tanjugu rečeno u tom Udruženju, benzin i dizel su ove nedelje jeftiniji još za oko dinar po litru, tako da je u odnosu na najvišu cenu zabeleženu ove godine dizel gorivo pojeftinilo za sedam dinara po litru, a benzin za tri dinara po litru.

Kako navode u Udruženju, naredne sedmice kada budu prikupljeni podaci za čitavu sedmicu znaće se precizniji podaci.

Kažu da je prema podacima prosečne maoprodajen cene, u periodu od 13. januara do 19. januara Evro Premijum BMB 95 koštao 149,97 dinara po litru, a prema podacima za period od 2. marta do 8. marta 147,87 dinara.

Prosečna maloprodajna cena Evrodizela je od 13. januara do 19. januara iznosila 164,35 dinara po litru, a Autogasa TNG 83,84 dinara po litru.

Prosečne maloprodajne cene Evrodizela od 2. marta do 8. marta su 158,22, a Autogasa TNG 80,93 dinara po litru.

Izvor: Tanjug