Poljoprivrednici nastavljaju blokade

(Last Updated On: August 16, 2022)

Na sastanku u vladi poljorpivrednici su dogovorili da cena mleka za sve kvartale bude 15 dinara po litru, rekli su predstavnici poljoprivrednika novinarima ispred Vlade Srbije.

Poljoprivrednici su poručili da je kod cene suncokreta ostalo da se utvrde određene finese, a da će o ostalim zahtevima biti reči na narednim sastancima sa predstavnicima vlade.

Oni su najavili da će traktori ostati na ulicama do daljeg.

Iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Mileta Slankamenac kazao je da je epilog sastanka dogovorena premija za mleko za sve kvartale od 15 dinara.

Predstavnik poljoprivrednika iz Pančeva Jovan Jovanov kazao je da se vlada i poljoprivredni proizvođači nisu usaglasili o ceni suncokreta.

“Nismo se našli oko cene suncokreta, ali smo, mi mislimo, jako blizu i nadamo se da će u narednom periodu da to sve bude rešeno”, rekao je on.

Istakao je da su vlada, premijerka, resorni ministar i pomoćnici ministra bili konstruktivni.

“Gledali su kako god mogu da nam izađu u susret. Mi se samo nadamo da će to u narednom, hajde da kažemo, kratkom periodu da se završi, da se nađemo možda ponovo, i da to bude gotovo”, poručio je.

Kazao je i da će blokada biti nastavljena, ali i da su poljoprivrednici spremni da pokažu dobru volju i omoguće prohodnost saobraćaja na određeno vreme.

Jedan od predstavnika poljoprivrednika Miroslav Matković iz Subotice najavio je da će se na sledećim sastancima razgovarati o subvencijama i plavom dizelu.

“Razgovaraćemo ponovo čim nas pozovu, možda čak i noćas, blokade nastavljamo idalje”, rekao je Matković.

Izvor: RTV