Austrijska firma “Embracer Group” kupila srpski “Mad Head Games”

video igre akvizicija firme
(Last Updated On: November 24, 2020)

Austrijska firma koja se bavi video igricama, Embracer Group (bivša THK Nordic) objavila je da je kupila čitav niz kompanija za igre na sreću i video igre – Ukupno 12 studija, zajedno sa PR firmom.

Embracerovi novi studiji su sledeći: Thinking Ape Entertainment (Kanada), Nimble Giant Entertainment (Argentina), Snapshot Games (Bugarska), Mad Head Games (Srbija), Zen Studios (Mađarska), 34BigThing (Italija), IUGO Mobile Entertainment (Kanada) ), Purple Lamp Studios (Australija), Kuantic Lab (Rumunija), Coffee Stain North (Švedska) i Silent Games sa sedištem u Velikoj Britaniji.

Koch Media, predstavništvo Embracer Group, takođe je preuzela poljski studio Fliing Vild Hog, odgovoran za franšizu Shadov Varrior.

Kao da svi ovi studiji nisu dovoljni, Embracer je takođe preuzeo i njujoršku agenciju za odnose sa javnošću i odnose sa uticajima Sandbok Strategies. Ukupno ovih 13 akvizicija dodaje najmanje 1.273 novih ljudi u redove Embracera, dovodeći do ukupnog broja zaposlenih preko 5.000.

To je prava gužva. Među mnogim akvizicijama izdvaja se nekoliko – poput Snapshot Games, bugarskog studija iza Phoenik Pointa, čiji je suosnivač Julian Gollop – kreator Ks-COM franšize. Snapshot Games će biti deo Embracerovog predstavništva Sabre Interactive, koja je u potpunosti u vlasništvu. Snapshot će delovati kao nezavisni studio pod upravom Sabre.

Oduševljeni smo što Snapshot udružuje snage sa svetskim timom u kompaniji Sabre. Julian i ja se radujemo saradnji sa Andreiem, Mattom i Larsom na razvoju i širenju univerzuma Phoenik Point i donošenju nove IP adrese globalnoj publici “, kaže David Kaie, suosnivač i predsednik Snapshot Games.

Još jedan od istaknutih je Silent Games, studio sa sedištem u Njukaslu, koji su 2018. godine osnovali Salli Blake i Jospeh Rogers. Embracer je kupio Silent Games preko svoje podružnice, Amplifier Game Invest, a Silent Games je prva Amplifier-ova investicija u Velikoj Britaniji. Tokom narednih godina, Silent Games se nada da će sa svojih sadašnjih 4 zaposlenih prerasti u 30 jakih timova.

Neverovatno smo uzbuđeni zbog mogućnosti da radimo sa pojačavačem i grupom Embracer gradeći naš potpuno novi IP za računare i konzole od temelja“, kaže Salli Blake, izvršna direktorka i suosnivač Silent Games. „Naše dugoročno partnerstvo omogućiće značajan rast Tihih igara i omogućiće nam da stvorimo studio koji je dugi niz godina fokusiran na obezbeđivanje i razvoj talenata u regionu.“