Akva park i spa centar na Paliću, marina na Srebrnom jezeru

(Last Updated On: )

Ministar turizma i omladine Husein Memić najavio je realizaciju dva važna projekta u turističkoj infrastrukturi u ovoj godini, kao i povećanje budžeta za projekte razvoja turističke infrastrukture. Naveo je i da je za prvo tromesečje ove godine procena popunjenosti smeštajnih kapaciteta u hotelima u najvećim gradskim i planinskim centrima bolja je nego prethodnih godina, kada su januar i februar bili najslabiji meseci po turističkom prometu.

“Ove godine očekujemo realizaciju najvažnijeg kapitalnog projekta izgradnje akva parka sa spa centrom na Paliću koji bi trebalo da bude završen do početka letnje sezone”, kazao je Memić.

Ocenio je da će ovaj sadržaj ključno doprineti da Palić konačno dobije mesto na turističkoj mapi Srbije koje zaslužuje.

“Čak i kolege koje su dugo u turizmu ne mogu da poveruju da je Palić trenutno u rangu Vrnjačke banje ili Kopaonika po broju stranih posetilaca, ali da ostvaruje značajno manji ukupan promet zbog kraćeg boravka gostiju na destinaciji”, rekao je Memić.

Istakao je i da je drugi najvažniji kapitalni projekat u oblasti nautičkog turizma izgradnja marine na Srebrnom jezeru za koju je u budžetu ove godine izdvojeno 224 miliona dinara.

“Čim smo najavili ovaj projekat, predsedniku opštine Veliko Gradište se javio investitor koji je uputio pismo o namerama za gradnju luksuznog hotela, sa bazenom na krovu, na parceli preko puta lokacije predviđene za marinu”, rekao je ministar turizma.

Istakao je da je ovo najbolja ilustracija koja potvrđuje da privatne investicije uvek prate državne.

“Pored toga, inicijalna budžetska ulaganja u ovoj godini za projekte razvoja turističke infrastrukture su 822 miliona dinara, što je za 20 odsto više u odnosu na 2022. godinu. Sredstva će biti namenjena svim lokalnim samoupravama i turističkim rganiizacijama koje budu aplicirale sa najboljim projektima na konkursu koji će biti raspisan do kraja januara”, rekao je Memić u intervjuu agenciji Beta.